Een langzaam smeulend vuur – Paula Hawkins

Doordrenkt van bloed strompelt het meisje de duisternis in.

Korte inhoud
“Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.

Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?”

De politiemensen namen het allemaal nog eens door: hoe Carla’s neef Daniel Sutherland die ochtend dood was aangetroffen op een woonboot (…). Dat hij verscheidene keren met een mes was gestoken.

Mijn mening
Na Het meisje in de trein (geweldig!) en In het water (iets minder, wel heel spannend) was ik erg benieuwd naar deze 3e thriller van Paula Hawkins. Weer zo spannend? Weer veel puzzelstukjes die op hun plek vallen?

Daniel wordt door zijn buurvrouw Miriam dood gevonden op zijn woonboot: neergestoken. Zijn onenightstand Laura, een beschadigde jonge vrouw, is de hoofdverdachte, want zij is als laatste gezien bij de boot (bebloed en wel) en heeft problemen met impulsbeheersing.
Maar is de zaak wel zo simpel op te lossen? Daniels tante Carla, zus van zijn net overleden moeder, heeft veel meegemaakt en heeft zo haar geheimen, haar (ex-)man Theo ook, en buurvrouw Miriam is ook niet helemaal eerlijk…
Allemaal hebben ze zo hun redenen om rancuneus naar elkaar te zijn… De woede smeult, wie is er ontvlamd?

Er zijn veel belangrijke personages in dit boek en er zijn veel lijntjes, maar je weet dat alles uiteindelijk zal samenhangen. Alleen hoe? Dat wordt pas heel langzaamaan duidelijk. Heerlijk spannend en meeslepend al die geheimen en al die verwikkelingen!
Die vele personages en vele verhaallijnen kunnen verwarrend werken en het kan dan compleet misgaan in een boek, maar dat was hier voor mij gelukkig niet het geval! Het maakte het verhaal juist éxtra boeiend en ik vertrouwde geen van de vertellers, vroeg me de hele tijd af wiens verhaal/herinneringen ik kon vertrouwen en wat er nou precies gebeurd zou zijn. Al die geheimen, al die leugens, al die beschadigde mensen… Ik leefde mee, beleefde mee en kon niet anders dan door-door-doorlezen tot ik wist hoe alle puzzelstukjes in elkaar zouden passen! Een echte pageturner dus! 
Wat was dit weer een fijne thriller, ik heb er echt heel erg van genoten!

Maar macht verschuift, waar of niet? En soms op een onverwachte manier. Macht verschuift en ook muurbloempjes komen een keer voor zichzelf op.

Een langzaam smeulend vuur 
ISBN 9789400513969 – A.W. Bruna Uitgevers – 336 pagina’s – Verschenen: september 2021 – Vertaald door: Miebeth van Horn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.