Haar duistere hart – Carla Kovach

Dat de rest van haar gezin haar verdwijning niet al te serieus nam wilde nog niet zeggen dat zij dat ook moest doen. Het voelde anders deze keer, en ze zou erachter komen waarom dat zo was.

Korte inhoud 
“Als Mary erachter komt dat haar dochter Susan haar jongste kind niet van de crèche heeft opgehaald en ook de rest van de avond niets van zich laat horen, wordt ze ongerust. Susan houdt zielsveel van haar drie kinderen en zou ze nooit de rug toekeren. Nog diezelfde avond belt Mary de politie.

Inspecteur Gina Harte denkt aanvankelijk aan een standaard vermissingszaak, maar als er aan de rand van het stadje Cleevesford een vermoorde man wordt gevonden, blijkt niets minder waar. Het slachtoffer heeft een connectie met Susan en de verlammende vraag rijst of zij het volgende slachtoffer zal zijn…

Terwijl zowel Mary als Gina op hun eigen manier op zoek zijn naar antwoorden, ontvouwt zich een duister geheim uit Susans jeugd.”

Binnenkort zal het goede moment komen, en dan zal ik me in de coulissen bevinden om toe te slaan. (…) Een wraakengel heeft het altijd druk.

Mijn mening 
Ik hou van de inspecteur Gina Harte-serie van Carla Kovach en verheug me altijd enorm op een nieuw deel. Nu is er dan dit 5e deel: Haar duistere hart. En wat heb ik weer genoten!  (Dit was mijn 200e boek van het jaar! )

Susan is nog nooit te laat geweest om haar zoontje (Rory, 2) op te halen bij de crèche, maar op een dag komt ze helemaal niet opdagen en ook haar dochters (Phoebe, 11 & Jasmine, 10) haalt ze niet op bij haar (bijna) ex-man Ryan. Haar moeder Mary maakt zich vreselijk zorgen als er maar geen contact te krijgen is met Susan en ze neemt de volgende dag contact op met de politie. Waar haar andere dochter, Clare (die nogal een hekel heeft aan haar zus, de lieveling van hun moeder), denkt dat Susan ‘gewoon’ weer eens is weggelopen, vreest Mary het ergste. Gelukkig neemt inspecteur Gina Harte haar serieus – al heeft ze het gevoel dat Mary en Clare informatie achterhouden – en gaan zij en haar team op zoek naar Susan. Als ze vervolgens het lichaam van een vermoorde man vinden die een bekende was van Susan, wordt de vermissingszaak nog dringender. Zal Susan het volgende slachtoffer zijn? Heeft iemand haar te pakken? Waarom zij?
Langzaam ontvouwt zich een duister geheim uit het verleden…

Soms heb ik zó’n zin in een lekkere politiethriller en dan is het héél fijn als ik niet teleurgesteld word! Wat was dit weer een onwijs fijne inspecteur Gina Harte-thriller!
Ik werd van begin tot eind helemaal meegesleurd het verhaal in; het las heerlijk vlot, met lekker korte hoofdstukken zoals ik gewend ben van Carla Kovach, en er zat continu een fijne spanning in, waardoor stoppen met lezen geen optie was. Ik moest weten hoe het zou gaan aflopen…
De vermissingszaak is natuurlijk boeiend en spannend, maar ook de geheimen die langzaam ontrafelen én daarnaast wat deze zaak oproept bij Gina die ook behoorlijk wat duisters heeft meegemaakt in het verleden. Daardoor leef je mee met de familie – voornamelijk moeder Mary – van Susan, maar ook heel erg met Gina. Wat een heerlijk boeiende hoofdpersoon is zij toch, ik vind het iedere keer weer fijn om een paar uurtjes ‘in haar buurt’ te mogen zijn! I  Gina!
Ik heb genoten van alle spannende ontwikkelingen in het verhaal. Heeft Susans vermissing iets te maken met haar vechtscheiding en is Ryan echt zo’n eikel? Wat verzwijgt Mary over Susan? Heeft zus Clare, die een hekel heeft aan Susan, iets te maken met haar vermissing? Wat is er met Susan gebeurd toen ze een tiener was? Zal Gina haar hoofd boven water kunnen houden met deze zaak die pijnlijke herinneringen oproept??? Heerlijk! Smullen van A tot Z!
Ik vond dit echt een geweldige thriller en verlang nu alweer naar meer Gina Harte-avonturen! More please!!

Jonge moeder wordt vermist, vechtscheiding, drinkt nog meer, komt niet opdagen om haar kinderen op te halen en het is duidelijk dat haar familie iets verbergt.

Haar duistere hart 
ISBN 9789022593929 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Vertaald door: Waldemar Noë – Deel 5 in de Gina Harte-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.