Alias: Het laatste uur – Eva Burgers

Alias was een speciaal team dat een paar jaar geleden was opgericht ter ondersteuning van de rechercheteams die door drukte geen nieuwe zaken meer konden aannemen.

Korte inhoud
“Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Wanneer Alias wordt ingezet bij de moord op een Haagse studente, wordt een ontsnapte tbs’er al snel gezien als de verdachte. Maar Julia heeft haar twijfels. Koppig gaat ze buiten haar bazen om door met het onderzoek, terwijl haar privéleven ook steeds meer onder druk komt te staan.

Het laatste uur is het eerste deel van een spannende reeks, waarin een gedreven rechercheteam alles op alles zet om criminele zaken tot een goed einde te brengen.”

‘Er is een jonge studente dood in de Paleistuin gevonden door een wandelaar. Ze is met geweld om het leven gebracht.’ 

Mijn mening
Ik hou van de (jeugd)thrillers van Eva Burgers, dus was heel benieuwd naar deze start van een nieuwe serie politiethrillers!

Julia maakt deel uit van een ‘geheim’ rechercheteam, Alias, zij nemen zaken op zich waar de overbelaste lokale rechercheteams geen tijd voor hebben en maken gebruik van heimelijke opsporingsmethodes.
Alias krijgt te maken met een vermoorde studente en ze denken al gauw de dader in het vizier te hebben: een ontsnapte tbs’er. Maar Julia vertrouwt het eindoordeel niet helemaal, er kloppen te veel dingen niet. Tegen de orders van bovenaf in besluit ze door te gaan met het moordonderzoek…

We leren in dit eerste deel team Alias kennen en het werk wat ze doen (iets meer onder de radar dan de gewone recherche) en we leren vooral Julia kennen, een gedreven en tikje eigenwijze rechercheur, wiens privéleven overhoop ligt door de dood van haar vader, haar verhuizing naar zijn huis, en haar ex die nogal opdringerig is. Fijne combi van privé en werk.
Door haar gedrevenheid en het de regels niet helemaal volgen, weet Julia in haar onderzoek mooi wel dingen boven tafel te krijgen die allemaal niet helemaal kloppen aan de moordzaak…
Het verhaal is lekker spannend, leest heerlijk vlot en pakte me van begin tot eind. En Julia is een leuk hoofdpersonage, ik leer haar graag nog beter kennen in de volgende delen. Door het spannende einde van het verhaal kreeg ik ook al meteen zin in meer!

We gingen op zoek naar gerechtigheid en de waarheid. Daarvoor was ik tenslotte bij de politie gegaan.

Het laatste uur 
ISBN 9789020608878 – Uitgever: Pepper Books – 188 pagina’s – Verschenen: september 2021 – Deel 1 in de Alias-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.