Dader op het spoor 2: De ontvoerde schat – M.G. Leonard & Sam Sedgman

‘Weet je nog dat ik zei dat ik was gevraagd om een reis door Amerika te maken met de California Comet?’ vroeg oom Ben aan Alex. (…) ‘Toevallig vallen mijn reisdata precies in de schoolvakantie in oktober.’ Zijn ogen glommen. ‘Wat denk je ervan? Ben je klaar voor een nieuw avontuur?’ 

Korte inhoud
“Na zijn avontuur op de Hooglanden-expres kan Alex niet wachten op een tweede treinreis. Dus denkt hij geen seconde na als zijn oom Ben, die reisjournalist is, hem uitnodigt mee te gaan op de California Comet om de iconische treinreis van Chicago naar San Francisco te maken. Wanneer onderweg de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze verdwijnt, duikt Alex in de zaak. Kan hij haar ontvoerder ontmaskeren voordat de trein San Francisco bereikt?”

‘Ik weet niet of het aan de jetlag ligt, aan Amerika of aan mij, maar ik heb het gevoel dat er iets vreemds aan de hand is in deze trein.’ 

Mijn mening
Ik genoot zo ontzettend van het eerste deel in deze avontuurlijke ’treindetective’-serie: De Juwelendief! Was dit tweede deel net zo fijn?

Alex mag na het geweldige avontuur met de Hooglanden-expres op nog een bijzondere treinreis met zijn oom Ben, die reisjournalist is. Dit keer gaan ze een reis dwars door Amerika maken met de California Comet! Alex staat te springen om met zijn schetsboek in de hand te genieten van de route van Chicago naar San Francisco.
Hij maakt al gauw nieuwe vrienden als hij Mason (wil imitator worden) en zijn zus Hadley (wil goochelaar worden) ontmoet en kennismaakt met Hélène Lemette, de dochter van de steenrijke eigenaar van treinwagon de Silverscout. Maar dan wordt Hélène ontvoerd en raken Alex en zijn vrienden verwikkeld in een spannende zoektocht naar de ontvoerder. Zal de jonge ‘Sherlock da Vinci’ ook deze zaak weer weten op te lossen?

‘Gast!’ riep Mason uit. ‘Je bent een Leonardo da Vinci en Sherlock Holmes ineen!’ 

Het verhaal is meeslepend, spannend en boeiend van begin tot eind! Er zijn behoorlijk wat vreemde figuren aanwezig in de trein en je verdenkt ze allemaal… De vrouw met de hagedis, de man met het koffertje, de vader met de zwijgzame zoon, de journaliste… Samen met Alex – die door zijn tekenhobby goed oog voor de omgeving heeft – Mason en Hadley ga je op onderzoek uit in de bijzondere trein en reis je mee dwars door Amerika!
En de schetsen die Alex onderweg maakt komen tot leven in de geweldige illustraties van Elisa Paganelli! Heel gaaf om zo te zien wat hij gezien heeft en dat dan blijkt wát hij eigenlijk allemaal gezien heeft.
Wat een heerlijk avontuur weer! Vol speurwerk, geweldige personages, verdachte acties en goocheltrucs… En in een geweldige setting! Ik heb zo zitten genieten tijdens het lezen. Dit boek is niet weg te leggen, het is gewoon zo superleuk!!
Ik wil meer, meer, meer! Gelukkig verschijnt deel 3 al in december!

Hij sprintte de hoek van het stationsgebouw om en zag een spartelende gestalte in een gele jurk die door iemand met een capuchon over het hoofd achterwaarts werd meegesleept. Het was Hélène!

De ontvoerde schat
ISBN 9789026149351 – Uitgeverij De Fontein – 224 pagina’s – Verschenen: maart 2021 – Vertaald door: Marce Noordenbos – Illustraties: Elisa Paganelli – Deel 2 in de Dader op het spoor-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.