Blogtour: Pingwing – Rick Meijer & Jade van der Zalm

Elke dag, als de zon achter het ijs verdween,
keek Pingwing naar de lucht en droomde hij
over de andere kant van de zon.

Korte inhoud
“Pingwing vindt het maar saai op de Zuidpool. Het is er koud, de kleuren zijn er altijd hetzelfde en hij beleeft nooit iets spannends. Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks! Pingwing krijgt de kans van zijn leven en gaat op reis naar de andere kant van de zon. Maar heeft hij wel echt zo’n fijne vakantie…?”

Toen gebeurde er iets bijzonders. Pingwing
had nog niet eerder zó snel gewaggeld. Dit
was zijn kans, het was nu of nooit!

Mijn mening
Ik had dit lieve prentenboek al een tijdje op het oog, omdat ik al helemaal gevallen was voor de illustraties die ik gezien had, dus toen ik gevraagd werd om mee te doen aan de blogtour, zei ik volmondig ja!

Pingwing vindt het maar saai op de Zuidpool, het is altijd maar hetzelfde. Hij zou graag eens de andere kant van de zon zien, daar waar het warm is en veel avontuurlijker! Als hij de kans krijgt om erheen te vliegen, grijpt hij die met beide handen aan.
Hij belt iedere dag naar huis en doet vol enthousiasme verslag van al zijn fantastische belevenissen. Maar: vertelt hij wel helemaal de waarheid? En is het echt wel zo geweldig, zo ver van huis?

Wat een geweldig lief verhaal van Rick Meijer! En wat een geweldig mooie illustraties van Jade van der Zalm!
Die lieve kleine Pingwing, die zo graag eens nieuwe avonturen wil beleven, daar waar het zonnig en warm is, en die er langzaam achterkomt dat het wel fijn en leuk is, maar dat het thuis ook wel heel fijn en leuk is, dat hij misschien toch wel liever daar zou zijn…
Zo mooi en grappig gedaan hoe hij het thuisfront vol enthousiasme vertelt wat hij meegemaakt heeft, en wij dat te zien krijgen in de illustraties, maar dat later blijkt dat het een tikkeltje overdreven was, wat wij dan ook te zien krijgen!
Eropuitgaan en nieuwe dingen ontdekken is leuk, maar dan weer lekker thuiskomen is des te fijner! Een hele ervaring en wat vrienden rijker.
Je beleeft het allemaal mee tijdens het lezen van het sfeervolle en lieve verhaal en bij het bewonderen van de kleurrijke, sfeervolle afbeeldingen!
Ik heb Pingwing echt in mijn hart gesloten! En Levi (7) vindt het ook een heel aantrekkelijk boek, want hij pikte hem meteen in om zelf te lezen toen hij in de brievenbus viel.

Iedere dag belde Pingwing naar huis
en dan vertelde hij vol trots over
alle avonturen die hij beleefde.

PS: Nieuwsgierig geworden naar het boek? Op de site van de uitgeverij (klik hier) vind je alle info én een leesfragment!
PPS: Mijn recensie maakt deel uit van de Pingwing (Instagram)blogtour. Dit zijn alle deelnemers op een rijtje:


Pingwing 
ISBN 9789021681870 – Uitgever: Ploegsma – 38 pagina’s – Verschenen: juli 2021 – Illustraties: Jade van der Zalm – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.