De Kustmoorden – James Patterson & J.D. Barker

Ik keek over mijn schouder naar de slaapkamer achter me, in het volle besef dat ik de kranen niet had laten openstaan en dat iemand anders dat dus had gedaan.

Korte inhoud
“Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?”

‘Ik denk dat de verdachte die u in hechtenis hebt genomen mogelijk verantwoordelijk is voor meerdere moorden in minstens tien staten. Hij moet als extreem gevaarlijk worden beschouwd.’ 

Mijn mening
Ik vond de Sam Porter-trilogie van J.D. Barker heerlijk spannend, dus ik was wel benieuwd naar deze samenwerking met James Patterson! (“Het begin van een bloedstollende nieuwe serie door thrillerlegende James Patterson en bestsellerauteur J.D. Barker”)

Michael komt thuis en treft een overstroming aan, als hij naar de badkamer loopt om de kranen dicht te draaien – die híj niet open heeft laten staan – vindt hij het lijk van een onbekende vrouw in zijn bad… Wie is ze? En hoe is ze daar terechtgekomen?
De politie vindt bewijs dat Michael deze vrouw wel degelijk kende. Waarom herinnert hij zich er dan niets van? En dan komt de FBI er ook nog bij en die beweert dat Michael de seriemoordenaar is die ze al een tijdje zoeken: De Vogelman. Hij heeft al meerdere moorden door het hele land gepleegd…
Michael vraagt zijn zus Meg om hulp, de enige die hij kan vertrouwen. Zij is net als hij geadopteerd door dr. Bart en dr. Rose (een psychiater en een psycholoog), waar ze niet bepaald liefdevol zijn opgevoed. Wordt Michael erin geluisd door iemand? Of is hij echt een koelbloedige moordenaar? En wat heeft dit alles te maken met hun traumatische kindertijd?

Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven, o.a. die van Michael, rechercheur Dobbs en FBI-agent Gamble, en tussendoor lees je de geschreven verklaring van zus Meg, waarin zij haar kijk op de gebeurtenissen geeft. Fijn dat je zo verschillende kanten van het verhaal meekrijgt, want je weet niet goed wiens verhaal (Michael/Meg) je helemaal kunt vertrouwen. Ze hebben allebei duidelijk psychische problemen en hebben flink wat meegemaakt. Je komt er maar langzaam achter wat ze precies hebben meegemaakt en hoe ‘psycho’ ze eigenlijk zijn… Het zorgt het hele verhaal door voor een ongemakkelijk onderbuikgevoel!
Het onwijs spannende en meeslepende verhaal is één grote race tegen de klok en één  grote achtbaan aan gevoelens! Er komt echt heel erg veel op je af in het boek en dat duizelde me af en toe wel, het was soms echt wat verwarrend, maar het is wel boeiend van begin tot eind. Ontzettend goed gedaan dus! Je blijft je tot en met  het eind aan toe afvragen hoe het in hemelsnaam gaat aflopen… En dat einde doet je wel hopen dat het índerdaad het eerste deel van een serie is!  Het smaakt zeker naar meer!

‘Meg, iemand probeert me erin te luizen,’ zei ik. ‘Iemand die iets te maken heeft met dr. Bart, zijn patiënten, zijn onderzoek. Dit heeft met de donkere kamer te maken. Dat moet wel. Je moet me geloven, Meg. Je bent de enige die me kan helpen.’ 

De Kustmoorden 
ISBN 9789022593073 – Uitgever: Boekerij – 432 pagina’s – Verschenen: mei 2021 – Vertaald door: Ralph van der Aa

2 thoughts on “De Kustmoorden – James Patterson & J.D. Barker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.