Mijn leesweek #3


Mijn leesweek
Aangezien het lezen & bloggen nog altijd moeizaam gaat weer even een wrap-up van de afgelopen week!
Ik las in de derde week van juni de volgende boeken uit:

Ook al reed hij met de airco voluit aan, haar geur bleef vanuit de kofferbak het interieur binnendringen. Ze was in razend tempo aan het ontbinden.

Laatste adem – Robert Bryndza
“Als het gemartelde lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een vuilnisbak, haar nietsziende ogen puilend uit hun kassen en haar kleding druipend van het bloed, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: dit keer is het niet haar zaak.

Terwijl ze vecht om een plekje in het onderzoeksteam ontdekt Erika een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, met vergelijkbare wonden: een fatale snee in haar dijbeenslagader.

Dan wordt een andere vrouw ontvoerd terwijl ze op haar date wacht. Erika en haar team moeten haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt.”
(www.boekerij.nl)

‘Deze zaak heeft me bij de strot gegrepen: ik móét eraan werken.’ 

Ik ben vast raar. Hypocriet ook, want ik doe er iedere dag aan mee. Ik like, post, volg en tag me suf.

Buitenspel – Margje Woodrow
“Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister.

Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?

Nynke en Jimmy ontdekken dat niet iedereen de waarheid spreekt. Was de teamspirit wel zo goed? Kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?”
(www.uitgeverijdefontein.nl)

Wie zou het pikken? Het erbij laten zitten?
Ik niet. En dus heb ik hem buitenspel gezet.

Mijn mening
Dit waren twee thrillers waar ik me heel erg op verheugde!

In Laatste adem van Robert Bryndza, het vierde deel in de inspecteur Erika Foster-serie, heeft Erika te maken met een seriemoordenaar die de verminkte lichamen van zijn dates dumpt in vuilnisbakken. Het is niet haar zaak, maar ze bijt zich er wel in vast: dat monster moet gepakt voor er nog meer slachtoffers vallen!
Wat hou ik toch van de stoere en eigenzinnige Erika en wat leef ik toch met haar mee iedere keer, ik krijg echt geen genoeg van deze sterke serie.
Ondanks mijn leesdip las ik dit boek achter elkaar uit. Het verhaal was geweldig spannend van begin tot eind, de vaart zat er weer heerlijk in en het boek was gewoon niet weg te leggen… Ik wil meer meer meer! Op naar deel 5 in september en deel 6 in januari 2020!

In Buitenspel van Margje Woodrow gaan Nynke en Jimmy met de voetbalclub op trainingsweekend waar tijd is voor sport en spel én er pranks uitgehaald zullen worden door de jongens. Maar het loopt compleet uit de hand als het lichaam van een van hun teamgenoten ’s nachts in het bos gevonden wordt en Nynkes vriendin vermist wordt… Wie heeft het op de tieners voorzien? En waarom?
Laat ik beginnen met zeggen dat ik helemaal niets met voetbal heb! Maar: dat maakte gelukkig helemaal niet uit, want het draait veel meer om de vrienden en de spannende gebeurtenissen!  Het verhaal lees je vanuit het perspectief van de (anonieme) dader, Nynke en Jimmy. Iedereen heeft zo zijn issues en iedereen doet verdachte dingen. Ik heb tijdens het lezen van dit actuele en onwijs spannende verhaal echt op iedereen gezeten als dader, maar niet op de juiste!  Echt weer een ontzettend meeslepende en goed in elkaar stekende (top)thriller van Margje!

Dit was mijn leesweek weer! Ik ben nu Zondebok van Jacobine van den Hoek aan het lezen, een historische roman, en ik hoop van de week ook nog een jeugdboek en King II van Olivia Lewis te gaan lezen…
Ik was gisteren jarig (35! ) en ga deze week ook nog wat mooie winacties houden ter ere daarvan! Morgen komt de eerste online.

-X- Judith

Laatste adem
ISBN 9789022585320 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: juni 2019 – Originele titel: Last Breath – Vertaald door: Willeke Lempens – Deel 4 in de Erika Foster-serie

Buitenspel
ISBN 9789026147807 – Uitgever: De Fontein – 232 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.