Vallend duister – Robert Bryndza

‘… ik bel over mijn dochter, Joanna Duncan. Zij was journaliste en ze is bijna dertien jaar geleden vermist geraakt… (…) Maar nu wil ik graag een privédetective inhuren die kan ontdekken wat er destijds met haar is gebeurd… wat er met haar lichaam is gebeurd…’ 

Korte inhoud 
“Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven — behalve Joanna’s moeder.

Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen – maar die lopen ditmaal niet dood. Want tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen.

Terwijl Kate de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, realiseert ze zich dat Joanna niet alleen een politiek schandaal op het spoor was, maar ook de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.”

Joanna was kennelijk geïnteresseerd geweest in David Lamb en Gabe Kemp. Maar hoezo? Waarom had ze hun namen opgeschreven? En waarom was ze uiteindelijk samen met hen en nog duizenden anderen op de vermistenlijst geëindigd?

Mijn mening 
Ik hield al enorm van de Erika Foster-thrillers van Robert Bryndza en inmiddels heb ik Kate Marshall (en Tristan!) na drie delen ook echt wel in mijn hart gesloten!

Onderzoeksjournalist Joanna Duncan verdween 13 jaar geleden spoorloos. Had het te maken met haar onthullende artikel over een politicus? Of met het artikel over hem wat ze daarna nog wilde schrijven? De politie heeft al die jaren geen aanknopingspunten kunnen vinden en geen verdachten kunnen aanwijzen, de zaak is inmiddels een cold case geworden… Joanna’s moeder huurt privédetectives Kate Marshall en Tristan Harper in om eindelijk haar dochter(s lichaam) te vinden.
Met deze zaak begint het pas opgerichte bureau van Kate en Tristan eindelijk te lopen. Zij komen veel verder dan de politie ooit gekomen is, ze trekken alles opnieuw na en weten wél aanknopingspunten te vinden. Als ze meer en meer met elkaar weten te verbinden, komen ze erachter dat er meerdere vermissingen met elkaar te maken hebben en ze misschien wel met een seriemoordenaar te maken hebben… Zullen ze hem weten te vinden? Ze zullen in ieder geval diep in het duister moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen.

‘Ja, maar we hebben hem wél mooi gevonden!’
‘Dat hebben we zeker, miss Marple,’ zei Kate.
‘Je zou moeten horen hoe hij jou noemt…’
‘O? Hoe dan?’
‘Hercule Poirot.’ 

Heel erg fijn dat er aan het begin nog wat teruggegrepen wordt op de voorgeschiedenis van Kate, daardoor werd mijn geheugen weer even opgefrist! Het verhaal is van begin tot eind heerlijk meeslepend en spannend en was niet makkelijk weg te leggen tussendoor. Ik moest mijn koppie er wel goed bij houden, want er komen veel namen naar boven in het onderzoek van Kate en Tristan, maar je weet meteen zeker dat alles uiteindelijk met elkaar verbonden zal zijn en alle puzzelstukjes op hun plek zullen vallen!
Naast dat het verhaal heel erg spannend en boeiend is, met dat graven in al die ‘bagger’, blijft Kate Marshall ook gewoon een geweldig boeiende hoofdpersoon waar ik graag avonturen mee beleef. Beschadigd, ooit veelbelovend politieagent geweest, opgekrabbeld na een diep dal, een tienerzoon waar ze niet altijd voor heeft kunnen zorgen, maar waar ze nu een goede band mee heeft, en nu eindelijk al haar tijd kunnen besteden aan het privédetective zijn, samen met die leuke Tristan… (en daarnaast een kampeerterrein zien te beheren, een erfenisje… haha) Ik vind haar echt een hele fijne hoofdpersoon en ben benieuwd wat ze in volgende verhalen nog gaat beleven en hoe ze zich verder gaat ontwikkelen, privé en als detective!
Kom maar op!  Ik wil meer!!!

‘Wat denk jij, heeft zij geweten dat er een meervoudige moordenaar aan het werk was?’

Vallend duister 
ISBN 9789022590126 – Uitgever: Boekerij – 320 pagina’s – Verschenen: november 2021 – Vertaald door: Willeke Lempens – Deel 3 in de Kate Marshall-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.