Mijn leesweek #2


Mijn leesweek
Aangezien het lezen & bloggen nog steeds moeizaam gaat, maar ik toch wil delen wat ik gelezen heb en wat ik ervan vond, doe ik het weer even in de vorm van een wrap-up van de afgelopen week!
Ik las in de tweede week van juni de volgende boeken uit:

Ergens diep in de aarde kwam de duisternis weer omhoog, een duisternis die erger was dan alles wat de wereld ooit had meegemaakt.
Een duisternis die ze niet meer konden tegenhouden.

Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore – Catherine Doyle
“Als Fionn Boyle het eiland Arranmore op stapt, komt het onder zijn voeten tot leven…

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen vijanden. Binnenkort zal Fionns opa, een geheimzinnige, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. De tijd voor een nieuwe Stormwachter is gekomen.

Maar diep onder de grond heeft er iemand op Fionn gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.”
(www.fantoom.nl)

‘Alles is van betekenis op Arranmore. Elke grasspriet, regendruppel en wolkenflard. Overal zit magie in.’ 

Het was geen vuurwerk.
Het waren twee explosies.

Laatste weduwe – Karin Slaughter
“Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…”
(www.harpercollins.nl)

Als zij iets vreemd vond, dan was het ook vreemd.
Wat zag hij over het hoofd?

Mijn mening
Stormwachter
 las ik met de ileesclubkids op Instagram, gezellig!
De omslag is al prachtig en de korte inhoud vond ik veelbelovend. Ik verwachtte een heerlijk spannend en magisch verhaal en dat kreeg ik ook!
Ik werd helemaal verliefd op dat prachtige Ierse Arranmore, waar oeroude magie in zit, en op de moedige (ook al beseft hij dat zelf niet) Fionn Boyle.
Er is verandering op komst vanaf het moment dat Fionn voet zet op Arranmore. Een nieuwe Stormwachter is gekozen door het eiland, maar zal diegene weten om te gaan met de macht die het stormwachterschap met zich meebrengt?
Echt een prachtig, meeslepend en ontzettend spannend verhaal over herinneringen, wensen, magie en de natuur. Ik verlang nu al naar meer!

Laatste weduwe is weer een nieuw deel (9e) in de Will Trent (& Sara Linton) reeks van Karin Slaughter. Ik ben altijd bang met series dat ik een beetje kwijt ben waar we gebleven waren, het vorige deel van deze reeks is uit 2016, maar gelukkig komt het toch iedere keer wel weer terug! En ik hou nog altijd van Will & Sara dus was heel blij weer een avontuur met die twee te beleven.
Ik moest wel even inkomen in dit verhaal, niet door de personages, maar door het steeds terugspringen in de tijd en hetzelfde tijdstip door andermans ogen te beleven. Aan de ene kant deed het de spanning oplopen, aan de andere kant wilde ik gewoon graag door met de al vanaf het begin onwijs spannende verhaallijn! Want: waar nemen die mannen Sara mee naartoe? Wat zijn ze van plan? Welke rol speelt de eerder ontvoerde wetenschapster Michelle? Lukt het Will om undercover te gaan en Sara te redden en meer slachtoffers van aanslagen te voorkomen?
Een race tegen de klok dit gruwelijk spannende verhaal wat je op het puntje van je stoel laat zitten! En tot op het einde is het echt flink spannend! Een geweldig in elkaar stekende en actuele thriller weer van de Queen of Crime!  

Dit was mijn tweede week van juni! Komende week hoop ik dan toch echt aan de nieuwste Bryndza toe te komen en ik denk weer lekker een jeugdboek. En er komen weer leuke winacties aan de komende tijd! Stay tuned…

-X- Judith

Stormwachter
ISBN 9789059245839 – Uitgever: Fantoom/Backens Books – 352 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Originele titel: The Storm Keeper’s Island – Vertaald door: Maria Postema – Deel 1 in een reeks – Leeftijd: 10+

Laatste weduwe
ISBN 9789402703443 – Uitgever: HarperCollins Holland – 496 pagina’s – Verschenen: juni 2019 – Originele titel: The Last Widow – Vertaald door: Ineke Lenting – Deel 9 in de Will Trent-reeks

One thought on “Mijn leesweek #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.