De afdeling – Tammy Cohen

In een psychiatrische inrichting, waar het risico op zelfdodingen hoog is, sterft er om de haverklap iemand. Dat hoort er nu eenmaal bij. Daarom kan een moordenaar zich hier in het openbaar verbergen.

Korte inhoud
“Hannah heeft een heel gewoon leven, met een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Daar komt abrupt een einde aan als ze iets volkomen onverwachts doet. Haar handelingen hebben verstrekkende gevolgen en zorgen ervoor dat haar leven volledig op z’n kop komt te staan. Ze belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis – een plek waar ze veilig zou moeten zijn. Alleen sterven er patiënten…

De artsen houden vol dat het elke keer om zelfmoord gaat, maar Hannah weet dat ze liegen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft na de afschuwelijke daad die zij zelf heeft gepleegd? En misschien nog belangrijker: hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft voordat de moordenaar weer toeslaat?”

Ik zit hier opgesloten en de enige manier om te ontsnappen, is via mijn eigen gedachten. Maar stel dat mijn eigen gedachten juist het gevaarlijkst van al zijn?

Auteur
“Tammy Cohen is freelance journalist. Ze is pas op latere leeftijd fictie gaan schrijven en heeft inmiddels vijf thrillers op haar naam staan. Ze is writer-in-residence aan Kingston University en woont met haar partner en drie kinderen in Noord-Londen.”
(www.boekerij.nl)

Moordenaar?
Het zou kunnen. Ieder van hen kan de moordenaar zijn.
Maar één ding is zeker: het is gebeurd.
Ik zou gek zijn als ik zoiets zou verzinnen.

Mijn mening
Hoe zorg je ervoor dat men je gelooft als je zegt dat het gevaarlijk is in de psychiatrische inrichting waar je opgenomen bent omdat jij zelf niet te vertrouwen bent?

Hannah zit nu acht weken in de psychiatrische inrichting, waar ze is opgenomen nadat ze iets vreselijks heeft gedaan. Nu ze al voor de tweede keer in korte tijd een geliefd mede-patiënt verliest aan zelfmoord gelooft ze het niet meer. Er is meer aan de hand en het is er gevaarlijk voor de patiënten! Maar wie zit er dan achter de ‘zelfmoorden’ en waarom? En waarom zouden ze Hannah geloven?
Gelukkig besluit haar moeder, Corinne, op onderzoek uit te gaan en daarbij stuit ze op meerdere geheimen rond de kliniek, de medewerkers en de patiënten. Ook Hannah bleek geheimen voor haar moeder te hebben…
Wie is er nog te vertrouwen? Wie heeft er echt kwaad in de zin?

Je leest het verhaal vanuit de perspectieven van de verwarde Hannah, haar moeder Corinne en kunsttherapeute Laura. Aan alle kanten komen er dingen naar boven die je wantrouwig maken, want met iedereen lijkt wel iets aan de hand te zijn. Ik verdacht op gegeven moment zoveel mensen, het verhaal werd steeds verontrustender… Knap gedaan!

Ik moest eventjes inkomen, dat kan ook aan mijn (lees)dip liggen, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik ook niet meer stoppen met lezen. Wat een beangstigend verhaal zeg! En wat een geweldige wendingen!
Echt een hele sterke psychologische thriller die me zeker nieuwsgierig heeft gemaakt naar ander werk van Tammy Cohen.

De afdeling
ISBN 9789022582770 – Uitgever: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Originele titel: They All Fall Down – Vertaald door: Els Franci-Ekeler

[bol_product_links block_id=”bol_5ce4ee306a513_selected-products” products=”9200000085063377,9200000085183244″ name=”afdeling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “De afdeling – Tammy Cohen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.