Bijenboek – Charlotte Milner

Er zijn al 100 miljoen jaar bijen op de planeet aarde. Dat is een stuk langer dan er mensen zijn en zelfs langer dan sommige dinosaurussen!

Korte inhoud
“Het gonst van de bijen!
Wat doen ze de hele dag?
Waarom zijn bijen belangrijk?
Ontdek waarom bijen onze hulp nodig hebben
En wat jij kunt doen.”

Waarom gonzen er minder bijen? Het is tijd om meer te leren over de wereld van de bijen, tijd voor bij-les…

Auteur & illustrator
“CHARLOTTE MILNER doet wat ze leuk vindt: boeken maken met speelse tekeningen om jonge lezers iets bij te brengen. Toen zij begon met haar onderzoek naar bijen, raakte Charlotte gefascineerd door hun wereld van honingmaken en de bijendans dansen. Daar moest ze toch echt een boek over maken!
Charlotte studeerde illustatietechnieken aan Kingston University. Daar ontdekte ze dat prentenboeken een uitstekende manier zijn om belangrijke onderwerpen tot leven te brengen. Vanaf dat moment heeft ze van illustreren haar werk gemaakt.”
(www.fontaineuitgevers.nl)

Wat maakt bijen zo bij-zonder?
Waarom moeten we bij-sturen?

Mijn mening
Wat ziet dit boek er aantrekkelijk uit, hè? Ik viel er meteen op! En sowieso vind ik bijen enorm interessant en vind ik het heel erg goed dat er aandacht is voor deze onwijs belangrijke diertjes.

In dit boek is er vooral aandacht voor de bekendste bijensoort: de honingbij. Er wordt uitleg gegeven over wat een honingbij is, wat ze doen, waar de honing vandaan komt, wat bestuiving is, waarom bijen zo ontzettend belangrijk zijn voor mens en natuur en hoe we de bijen kunnen helpen. (bijv.: maak een bijenhotel of plant de aangeraden bloemensoorten…)

Het boek is niet alleen van de buitenkant ontzettend mooi, ook vanbinnen is het onwijs kleurrijk en aansprekend! Er is dus niet alleen ontzettend veel te leren in dit boek, er is ook heel erg veel te zien.
Dit leerzame boek nodigt vanzelf uit om het op te pakken en je erin te verdiepen; een mooie en laagdrempelige manier om kinderen te leren over de bij en hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit beestje nog eeuwen zijn harde werk blijft doen…
Aanrader voor in de kinderboekenkast & kleuterklas!

P.S.: Van de opbrengst gaat 1 euro per boek naar Nederland Zoemt: In actie voor de bij!

Blijf mensen bij-praten over de bij, want bijen dragen heel veel bij!

Bijenboek
ISBN 9789059569010 – Uitgever: Fontaine Uitgevers/ Van Halewyck – 48 pagina’s – Verschenen: januari 2019 – Originele titel: The Bee Book – Vertaald door: Trijnie Duut – Illustraties: Charlotte Milner – Leeftijd: 5+

One thought on “Bijenboek – Charlotte Milner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.