Bukkie – Marc de Bel

Bukkie rammelt met zijn voederbak in zijn ruime kooi in de hoek van de boomhut.

Korte inhoud
“Het is de eerste dag van een zomervakantie zonder herexamens voor bolleboos Simon Engelbertus, dertien en een half jaar. Paps zit voor zijn werk nog een week in Amerika en mams vertrekt voor drie dagen naar ItaliΓ«. Simon vindt zichzelf oud en wijs genoeg om die drie dagen alleen thuis te blijven (lees: in zijn boomhut te kamperen), maar mams staat erop dat haar vriendin Betty komt oppassen. Zeker nu er de laatste tijd heel wat inbraken in de wijk worden gepleegd. Simon vindt Betty wel leuk, maar die is meer bezig met haar zoveelste nieuwe vlam dan met oppassen. Gelukkig is er nog Bukkie en komt Sterre, het mooiste buurmeisje van het heelal, af en toe zwemmen.

Alles wijst er dus op dat het een leuk en ontspannen weekend wordt. Tot blijkt dat een reuzenmeteoor recht op de aarde afstevent…”

‘Er is een reuzenmeteoriet gespot en de kans dat hij richting aarde vliegt is niet onbestaand!’Β 

Auteur
“(1954) gaf twintig jaar les in het vierde leerjaar. In 1986 debuteerde hij met ‘Het ei van oom Trotter’, een verhaal dat in de klas nooit uitverteld geraakte. Sindsien is hij fulltime auteur en verschenen er al meer dan 150 titels van zijn hand.”
(www.vanhalewyck.be)

Meteorieten bevatten immers de kracht van de sterren. Als iemand deze energie in zichzelf aanwakkert, kunnen er heel snel grote veranderingen plaatsvinden…

Mijn mening
Ik geniet altijd enorm van de boeken van Marc de Bel, dus ben dan ook blij als ik er weer eentje mag lezen! En Bukkie ziet er alvast heel mooi uit zo met de opengesneden voorkant, waardoor je als door gebroken glas naar Bukkie, Simon en Sterre kijkt.

Het is zomervakantie en de ouders van Simon (13,5) zijn er niet. Eerst zal oppas Betty een paar dagen komen en daarna zal hij gaan logeren bij zijn oom en tante. Gelukkig is er buurmeisje Sterre, waar hij verliefd op is, om het gezellig mee te hebben. En natuurlijk zijn Vlaamse reus Bukkie!
Dan komt het nieuws dat er een reuzenmeteoor op de aarde afkomt, die waarschijnlijk bij hun in de buurt zal neerkomen. Spanning alom, al wordt er gezegd dat er amper iets van ‘Solaris’ overblijft om neer te komen op aarde.
Solaris komt idd vlakbij Simon terecht en dat is het begin van een spannend avontuur, waarbij Bukkie een GROTE rol speelt…

Ik moet eerlijk toegeven dat ik voor het eerst wat moeilijk in een Marc de Bel-verhaal kwam. Het kwam voor mijn gevoel wat traag op gang en het greep me niet meteen (ik kan er trouwens niet goed de vinger op leggen waarom dat was…). Wel was meteen de bekende humor aanwezig gelukkig en dat zorgde er ook voor dat ik doorging met lezen. Na een paar hoofdstukken begon ik me toch in te leven en toen werd het inderdaad een heerlijk spannend en doldwaas avontuur! Β Ik kreeg duidelijk het gevoel dat er meer te vertellen is over Simon, Sterre en Bukkie, dus ik ben benieuwd wat er nog gaat komen.
Ondanks dat dit niet mijn favoriete Marc de Bel is, heb ik er toch weer van genoten uiteindelijk. Ik blijf fan!

Bukkie
ISBN 9789461318510 – Uitgever: Van Halewyck – 192 pagina’s – Verschenen: maart 2019 – Illustraties: Steven Dhondt – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5ce647ab4e52c_selected-products” products=”9200000101919145″ name=”bukkie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.