De gevangene – B.A. Paris

Ik zou angstiger moeten zijn dan ik ben. Maar ik ben niet bang voor de dood, niet meer. Niet na alles wat er gebeurd is.

Korte inhoud 
“Amelie is een overlever. Op haar achttiende kwam ze er alleen voor te staan na de dood van haar ouders, maar gelukkig werd ze al snel van de straat geplukt door Carolyn, die haar in huis neemt. Met hulp van Carolyn weet Amelie haar leven weer op de rit te krijgen en ze wordt meegesleept in de glamourwereld van Londen, waar ze de knappe en rijke Ned Hawthorpe ontmoet. Al snel trouwen ze. Maar dan komt Amelie bij kennis in een verduisterde kamer op een onbekende plek. Waarom is ze ontvoerd? Door wie wordt ze gevangengehouden? En waarom voelt ze zich hier veiliger dan ze zich de laatste tijd bij haar echtgenoot voelde?”

Ik ben een gevangene in een pikdonkere kamer. Drie weken geleden was mijn leven nog volmaakt. Ik had een appartement, ik had vrienden. Vriendinnen. Ik stik bijna door een opwelling van tranen.

Mijn mening 
Ik vond het vorige boek dat ik las van B.A. Paris, De therapeut, echt geweldig, dus ik had onwijs veel zin in deze nieuwe thriller!

Amelie, die op haar 18e op straat kwam te staan na de dood van haar vader, gered werd door Carolyn en eindelijk een fijn leven had, wordt uit haar slaapkamer ontvoerd en komt terecht in een pikdonkere kamer. Wie heeft haar ontvoerd? En waarom? Gaat het puur om losgeld? Of zit er meer achter?
Ze kan wel meerdere redenen bedenken, en alles heeft te maken met haar kersverse echtgenoot Ned, de zoon van een miljardair, een wolf in schaapskleren bleek al gauw na hun huwelijk…
Wil Amelie eigenlijk wel vrijkomen? Ze voelt zich eigenlijk, naast angstig voor wat komen gaat, ook een soort van veilig in die kamer. Veiliger dan de laatste tijd met Ned…

Het verhaal greep me echt meteen! Het begint met de ontvoering, waarbij je al meteen voor raadsels komt te staan, want Amelie lijkt niet eens heel verbaasd dat er iets met haar gebeurt. Dan blijkt het toch wel wat anders te zitten, maar het is zeker niet meteen duidelijk wat de reden van de ontvoering is. Het spannende en onwijs meeslepende verhaal wisselt af tussen de ontvoering in het heden, het gevangenzitten van Amelie in de donkere kamer, en het verleden, waar we Amelie leren kennen, wat ze allemaal heeft meegemaakt en wie ze heeft leren kennen en hoe ze met de rijke Ned getrouwd is. Zo krijg je langzaam steeds meer een beeld bij wat er gaande is. En toch bleef ik me bijna tot aan het eind afvragen waar het heen zou gaan… Boeiend!!!
Het verhaal leest heerlijk vlot weg en heeft continu een fijne spanning, waardoor wegleggen geen optie was… Ik wilde alleen maar door, door, door om te weten te komen hoe het voor Amelie zou aflopen en wat er nou precies gaande was! Ik heb echt gesmuld van begin tot eind. Wat een onwijs fijne thriller is dit! Gelukkig heb ik er nog een paar van B.A. Paris te gaan.

Hier, in deze aardedonkere kamer, ben ik veiliger dan in de buitenwereld met Ned.

De gevangene 
ISBN 9789026361500 – Ambo Anthos Uitgevers – 358 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Ireen Niessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.