3x Romantiek met hoofdletter R


Op deze dag van de liefde breng ik met liefde deze 3 heerlijk romantische boeken van eigen bodem nog eens onder jullie aandacht!  

Liefde is dan niet voor mij weggelegd, maar een beetje vermaak mag best, toch?

Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen (Zomer & Keuning)
Korte inhoud: Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts.
Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld.

Uit mijn recensie: Dit tweede boek van Aline van Wijnen leest heerlijk vlot, het verhaal is romantisch, ontroerend en warm en ik werd echt in het verhaal getrokken. Het is met recht weer een feelgood roman, eentje waarin je niet wilt stoppen, eentje die wat mij aangaat wel twee keer zo dik had mogen zijn… Liefde met gebruiksaanwijzing heeft me weten te raken! 

Begon ze meer voor hem te voelen dan verstandig was?

Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers (Zomer & Keuning)
Korte inhoud: Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

Uit mijn recensie: Ik begon met lezen… En ik ben niet meer gestopt totdat ik het boek uit had! Het verhaal is heel meeslepend, heerlijk romantisch en ook nog ontroerend. Ik was echt daar in Frankrijk bij de sympathieke Cleo en werd met haar verliefd op Luc.
Wat een onwijs heerlijk verhaal! Ik sloeg het boek met een hele diepe, voldane zucht dicht… Van mij had het boek 2x zo dik mogen zijn, want ik had dolgraag nog meer over Cleo en Luc gelezen! 

Zou ze hem dan toch al die tijd gezien hebben? Weer borrelt dat vreemde gevoel in zijn lijf omhoog. Hij wil weten wie deze vrouw is!

De Lissabon Brieven – Gaby Rasters (Uitgeverij Bagage)
Korte inhoud: 
Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon. Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en  de Portugese Carolina.

Uit mijn recensie: Ik zat echt meteen helemaal in dit prachtige verhaal.  En ik baalde dan ook enorm dat ik ziek werd en een paar dagen gewoon niet kon lezen, want ik wilde verder! Toen dat eenmaal weer een beetje lukte heb ik het verhaal in één ruk verder uitgelezen. En wat een achtbaan aan emoties was dat… Ik voelde vreugde, woede, frustratie verdriet en hoop. Ik leefde de hele tijd zo intens mee met de fijne, levensechte personages. Wat een ontzettend mooi verhaal heeft Gaby weer weten neer te zetten! Ontroerend, meeslepend en liefdevol en gewoon niet weg te leggen.

Hopelijk heb ik jullie op wat ideetjes gebracht! Dit zijn echt perfecte boeken om even in weg te duiken en de wereld om je heen te vergeten. 

-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.