Blogtour: Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen

Liefde is dan niet voor mij weggelegd, maar een beetje vermaak mag best, toch?

Korte inhoud
Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts.
Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld.

Mijn hoofd erbij houden: dat is de manier. Niet mijn hart laten spreken, maar mijn verstand.

Auteur
“Aline van Wijnen, die na het winnen van de Vriendin-schrijfwedstrijd debuteerde met Halsoverkop, brengt met Liefde met gebruiksaanwijzing opnieuw een heerlijke feelgoodroman.”

Mijn mening
Nadat ik zo genoten had van Aline’s debuut Halsoverkop vorig jaar, was ik erg enthousiast om aan dit tweede feelgood boek te beginnen! De cover was in ieder geval al meteen weer erg aantrekkelijk…

Robin, freelance tekstschrijver, wil niks meer met liefde te maken hebben. Ze is een paar keer flink teleurgesteld en heeft besloten voortaan haar hoofd te gebruiken en niet meer haar hart te volgen. Maar dan komt ze de volhardende en super knappe fotograaf Max tegen. Hij heeft een oogje op haar en wil haar niet zomaar laten gaan. Hij vraagt haar om samen met hem een fotoproject, foto’s met verhalen, over de liefde te doen. Zij gaat akkoord, want samen zijn met Max is toch wel erg fijn. Maar ze begint hun vaste afspraken en uitstapjes wel érg leuk te vinden. Zijn ze niet stiekem meer dan ‘friends with benefits’, zoals zij het zo koppig blijft noemen?

Leuk dat de hoofdpersonen in Almere wonen, dichtbij voor mij en redelijk bekend, dus sommige locaties waren herkenbaar. Daarnaast zijn de personages sowieso erg herkenbaar, levensecht en sympathiek. Je kunt niet anders dan van ze houden (ook al zou je Robin soms…).

Ik heb één puntje van kritiek op dit verhaal: heel soms ging het me iets te vlot, dan was er een moment alweer voorbij voor ik het door had. Maar verder kan ik alleen maar enthousiast zijn over dit tweede boek van Aline van Wijnen: het leest heerlijk vlot, het verhaal is romantisch, ontroerend en warm en ik werd echt in het verhaal getrokken. Het is met recht weer een feelgood roman, eentje waarin je niet wilt stoppen, eentje die wat mij aangaat wel twee keer zo dik had mogen zijn…
Liefde met gebruiksaanwijzing heeft me weten te raken! Dank je wel voor weer een heel erg fijn boek Aline!

Mijn recensie is onderdeel van een blogtour, de volgende deelnemer is Femke van More Delight, morgen lees je haar artikel hier.

Liefde met gebruiksaanwijzing
ISBN 9789401910514 – Uitgever: Zomer & Keuning – 256 pagina’s – Verschenen: augustus 2017

 

3 thoughts on “Blogtour: Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.