Het verkeerde pad – Rebecca Griffiths

Het verkeerde pad - Rebecca Griffiths

Met de doucheslang hoog boven haar hoofd laat ze het zachte Welshe water, dat maar niet helder lijkt te willen worden, door haar haar stromen, dat een halfuur geleden nog prachtig goudblond was. Ze kijkt hoe het kolkend in de afvoer verdwijnt en hoopt dat het haar vroegere leven met zich meevoert.

Korte inhoud
“Sarah d’Villez is als tiener jaren geleden elf dagen vastgehouden door een man en wist toen op miraculeuze wijze te ontsnappen. Ze probeerde daarna een leven op te bouwen, maar haar huwelijk valt in duigen en ze komt tijdelijk bij haar moeder te wonen. Nu haar kidnapper op het punt staat om vrijgelaten te worden, zit er voor Sarah slechts één ding op: vluchten uit Londen en onderduiken op het platteland van Wales. Maar zal ze daar veilig zijn?”

Het litteken gloeit af en toe, en dan slaan haar gedachten op hol. Want ondanks haar verhuizing naar Wales, waar ze leeft onder een nieuwe naam, die zelfs haar moeder niet kent, is ze nog altijd doodsbang.

Auteur
“Rebecca Griffiths groeide op in Wales. Na een verblijf in Londen, Dublin en Schotland keerde ze terug naar Wales, waar ze met haar echtgenoot woont. Het verkeerde pad is haar debuut.”

Mijn mening
Weer zo’n boek waar ik viel voor de cover! Mooi, opvallend en mysterieus… En het spannende verhaal speelt zich af in Wales, altijd leuk om over zo’n mooi gebied te lezen. De Welshe natuur werd door de auteur beeldend neergezet, ik ben er nog nooit geweest, maar zo voelde het tijdens het lezen wel.

Het boek begint met het afschuwelijke verhaal van de veertienjarige Beth die door haar vader en broers misbruikt wordt. Dat was vijftig jaar geleden. Beth verdween op een dag en haar beste vriend Dai heeft haar nooit meer gezien.
In het heden vlucht Rachel (voorheen Sarah) naar Wales omdat haar ontvoerder van jaren geleden op vrije voeten komt. Zij komt in de voormalige schuur van het huis waar Beth woonde te wonen, het is omgebouwd tot een huisje. Er is nog één broer van Beth in leven, Idris, een eng, vies vet mannetje dat geilt op de mooie Rachel en haar steeds lastigvalt.
Terwijl Rachel zich, ondanks haar angst voor ontdekking, thuis begint te voelen in Wales, verdwijnen er jonge meisjes in de omgeving. En Rachels moeder probeert haar te vinden, omdat ze iets schokkends heeft gevonden in de kamer van haar overleden man…

Het verhaal is erg boeiend. Je vraagt je door de verschillende verhaallijnen en de hoofdstukken in ander lettertype (de moordenaar?) steeds af waar het heen gaat en je wordt meerdere keren op het verkeerde been gezet.
Je vermoedt meteen al dat de levens van Beth en Rachel met elkaar verbonden zijn, maar op welke manier daar kom je pas aan het einde achter.

Het verkeerde pad is een spannend verhaal over familie, geheimen, misbruik en moord. Het is een knap in elkaar zittend psychologisch verhaal over een getraumatiseerde vrouw die een nieuw leven probeert te leiden, maar nooit helemaal kan ontsnappen aan haar verleden en erg wantrouwend in het leven staat. Het einde van het verhaal had ik absoluut niet zien aankomen, het liet me achter met een WOW-gevoel!
Ik vind dit verrassende thrillerdebuut een echte aanrader voor thrillerliefhebbers!

Het verkeerde pad
ISBN 9789026334047 – Uitgever: Ambo Anthos – 388 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Originele titel: The primrose path – Vertaald door: Marion Drolsbach
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

6 thoughts on “Het verkeerde pad – Rebecca Griffiths

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.