Ciao Sicilia – Marelle Boersma

Het is een doodgewone envelop, maar de inhoud gaat hem een hartstilstand bezorgen, dat weet ze zeker. Nu kan ze niet meer terug.

Korte inhoud
Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt… 

Is dit echt gebeurd? Wat heeft ze gedaan?

Auteur
“Het is niet voor niets dat Marelle Boersma Ik-vertrek-thrillers schrijft. Zij weet als geen ander hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. In 2015 vertrok ze met haar vriend Jan naar Portugal om daar te schrijven en schrijfvakanties te organiseren. Chateau de Provence, haar eerste Ik-vertrek-thriller verscheen in 2018.”

Nog even en ze is op de boot naar Sicilië, dan kan haar nieuwe leven beginnen.

Mijn mening
De vorige Ik-vertrek-thriller van Marelle Boersma, Chateau de Provence, vond ik echt geweldig. Spannend en een omgeving die helemaal tot leven kwam. Was deze net zo fijn? (Vanaf vandaag verkrijgbaar!)

Anne heeft iets in werking gezet om een nieuw leven op te kunnen bouwen in het buitenland, ver van haar man Benny en haar beste vriend Daan vandaan. Dat betekent ook afscheid nemen van haar passie: het helpen als chocolatier in de bakkerij van Daan. Maar ze heeft het er allemaal voor over, zo graag wil ze weg, ver weg.
Maar eenmaal op Sicilië, in het stadje Modica, begint ze zich af te vragen of ze zich daar ooit veilig en vrij zal gaan voelen… Er zijn mensen die macht hebben over haar en eigenlijk over het hele dorp. Toch voelt ze zich ook wel gelukkig, want ze kan daar weer met haar passie aan de slag: chocolade maken!

Vanaf het begin van het verhaal zit je meteen met vragen: wat is Anne’s plan precies? Waarin is ze verwikkeld geraakt? Wat gebeurt er allemaal?? Daardoor zit je er wel meteen in en wil je verder om antwoorden te krijgen…
Maar helaas moet ik wel zeggen dat ik het allemaal ietwat vaag vond blijven. Ik vond sommige dingen ook wel erg makkelijk gaan en vond Anne wel een beetje naïef omgaan met het feit dat ze te maken heeft met een machtige familie. Over sommige gevolgen zou ze naar mijn mening niet zo verbaasd moeten zijn…

Wel leest het verhaal, zoals ik gewend ben van Marelle, heerlijk vlot en was de spanning voldoende aanwezig om me te laten doorlezen. Ik was wel heel benieuwd hoe Anne zich zou ontwikkelen en hoe het verhaal zou aflopen.
De omgeving weet Marelle ook weer mooi tot leven te brengen, je ziet het Siciliaanse stadje voor je, je voelt en ruikt de warmte én je proeft gewoon de chocola die Anne maakt! Knap gedaan en leuk bedacht die omgeving en die passie.

Ik was niet helemaal bevredigd dus na het uitlezen van dit boek, maar het was nou ook weer niet totaal onbevredigend. Een beetje ertussenin… Ik heb wel weer een paar uurtjes leesplezier eraan gehad!

En tot slot nog een tip: Marelle heeft op haar website veel leuke achtergrondinfo staan over de Ik-vertrek-thrillers, zo komen de verhalen nog meer tot leven!

Zal ze zich hier ooit veilig gaan voelen? Haar ontsnapping naar het zuiden lijkt ineens een domme zet.

Ciao Sicilia
ISBN 9789461093042 – Uitgever: De Crime Compagnie – 330 pagina’s – Verschenen: 13 februari 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5c628127e9296_selected-products” products=”9200000100764474,9200000104219154″ name=”ciao” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.