De Lissabon Brieven – Gaby Rasters

Wanneer Merijn de gate uitloopt, maakt hij een selfie. Dit is de eerste stap naar zijn nieuwe leven. Zal hij Chantal er nu al mee verrassen? Hij twijfelt kort maar stopt dan zijn telefoon weg.

Korte inhoud
Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon. Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en  de Portugese Carolina. 

‘Soms is berusting het beste medicijn , mijn vriend. Je moet in het leven weten wanneer je moet vechten en wanneer je los moet laten…’

Auteur
“Gaby Rasters is een veelzijdig auteur die bijna alle genres aankan. Ze is op haar best wanneer ze diep onder de huid van de personages kan kruipen. De tweede plaats bij de Hebban Feelgood awards 2018 laat zien dat haar boek ‘Nooit meer bang’ een groot publiek heeft weten te bereiken. In De Lissabon Brieven word je als lezer opnieuw verrast door de levensverhalen waarin Gaby je meeneemt.”

Zou ze hem dan toch al die tijd gezien hebben? Weer borrelt dat vreemde gevoel in zijn lijf omhoog. Hij wil weten wie deze vrouw is!

Mijn mening
De boeken van Gaby raken me altijd enorm, dus ik zei natuurlijk geen nee toen ze me vroeg mee te doen aan de blogtour!

Merijn leefde altijd voor zichzelf en zijn werk, zijn vriendin Chantal en haar wens om meer te settelen negeerde hij daarbij. Maar nu zijn zijn ogen geopend en reist hij haar achterna naar Lissabon – waar ze eigenlijk samen heen zouden gaan, maar hij kon helemaal niet – om haar te verrassen en te laten weten dat hij zijn leven gaat beteren en door wil mét haar.
Maar: Chantal heeft hele andere plannen voor haar leven blijkt… En Merijn zal moeten vechten om daar nog een plaatsje in te krijgen! Zijn leven staat ineens compleet op zijn kop en dan ontmoet hij ook nog kort de Portugese Fadozangeres Carolina, die het allemaal nog verwarrender maakt…

Ik zat echt meteen helemaal in dit prachtige verhaal.  En ik baalde dan ook enorm dat ik ziek werd en een paar dagen gewoon niet kon lezen, want ik wilde verder! Toen dat eenmaal weer een beetje lukte heb ik het verhaal in één ruk verder uitgelezen. En wat een achtbaan aan emoties was dat… Ik voelde vreugde, woede, frustratie verdriet en hoop. Ik leefde de hele tijd zo intens mee met de fijne, levensechte personages. Wat een ontzettend mooi verhaal heeft Gaby weer weten neer te zetten! Ontroerend, meeslepend en liefdevol en gewoon niet weg te leggen. Dit verhaal draag je ook na het uitlezen nog een tijd bij je, gegarandeerd. 

Blogtour
Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond De Lissabon Brieven. 
Dit zijn de andere deelnemende bloggers:

De Lissabon Brieven
ISBN 9789491880155 – Uitgever: Uitgeverij Bagage – 268 pagina’s – Verschenen: november 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5c5018a7106c3_selected-products” products=”9200000101162311,9200000102142948″ name=”lissabon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.