Winde Wildeling en het drakenei – Gill Lewis & Rebecca Bagley

Onder de woorden stonden vier verschillende pootafdrukken en een veer. Vos, Beer, Haas, Muis en Raaf. (…) Dit was een oproep uit de Wildernis. De Wildelingen zaten in de problemen en hadden haar hulp nodig.

KORTE INHOUD 
“Als Winde de Wildelingen ontmoet, weet ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

De Wildelingen ontdekken dat ze niet de enigen zijn die in de Wildernis leven – anderen hebben het op hun kamp voorzien, en zijn niet van plan op te geven.

Dat is het begin van een spannende strijd…
Er kan er maar één de winnaar zijn.”

Niemand anders wist van de Wildernis.
Het was hun geheime plek.
Niemand anders kwam hier.
Niemand anders, tot nu toe.

MIJN MENING 
Na het superleuke eerste deel in de Winde Wildeling-serie keken we enorm uit naar het tweede deel! Het vorige boek was groen, met voornamelijk groene illustraties, bij dit deel is dat oranje, heel leuk gedaan!  (En deel 3 is blauw!)

Winde heeft de Wildelingen leren kennen en is sinds kort zelf een Wildeling. De vrienden hebben een geheim kamp in de mysterieuze Wildernis (een overwoekerd landgoed), waar van alles te ontdekken valt. Zodra ze over de grens van de Wildernis stappen, gebeurt er iets magisch: de kinderen worden half dier, half kind! Vos, Beer, Muis, Haas en Raaf en Winde Wildeling dachten altijd dat ze de enigen waren die van de Wildernis af wisten, maar nu blijkt er een vijandige Onzichtbare Stam te zijn! Eerst jatten ze wat spullen, nu hebben ze zelfs Muis ontvoerd! Ze willen in ruil voor Muis het Rivierkamp van de Wildelingen hebben… Er volgt een heuse strijd, waar zelfs een draak aan te pas komt, en er kan maar één winnaar zijn! (Of toch niet? )

Wat een fantastisch leuk verhaal weer! Ik heb het boek voorgelezen aan de kinderen, iedere avond een hoofdstuk of twee, en het was iedere keer heel moeilijk om te stoppen! We hebben ontzettend genoten met zijn allen van het spannende Wildernis-avontuur van Winde en haar vrienden.
Zo leuk hoe de fantasie van de kinderen die overwoekerde wildernis een magische plek maakt. Je gaat er als lezer helemaal in mee! Zodra je de Wildernis in gaat, ben je een Wildeling en geen kind meer…
Prachtig om zo’n geheime speelplek te hebben in de natuur! En die natuur speelt weer een belangrijke rol in het verhaal, heel gaaf gedaan hoe er zo een groene boodschap in het verhaal verwerkt zit.
En het verhaal is echt lekker spannend met die ‘vijanden’ die er blijken te zijn, de Wildelingen zijn niet de enige ‘stam’ in de Wildernis… En die anderen hebben ook zo hun speciale krachten! Zijn ze echt Onzichtbaar? En ligt er echt een slapende draak in de Drakentuinen die kan helpen in de strijd om het Rivierkamp?
Een heerlijk fantasierijk avontuur! Een verhaal over vriendschap, vijanden, samenwerken en de natuur… Op naar deel drie! We verheugen ons er nu al op!

‘Wat is er?’ vroeg Raaf.
‘Muis is weg,’ zei Haas grimmig. ‘Hij is meegenomen door de Onzichtbare Stam.’ 

Winde Wildeling en het drakenei 
ISBN 9789047714989 – Uitgeverij Lemniscaat – 128 pagina’s – Verschenen: oktober 2023 – Vertaald door: Johanna Rijnbergen – Illustraties: Rebecca Bagley – Deel 2 in de Winde Wildeling-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.