Prulletje vindt een zijden ei – Thea Dubelaar & Liënne ten Kate

Prulletje vindt een heel vreemd ei.
Wit en zacht en zonder dop.

Korte inhoud
Het babyeendje Prul ontmoet een lieve, maar lelijke zijdevlinder en haar rupsjes die cocons van zijde spinnen.
De andere vlinders vinden de zijdevlinder mislukt en niks waard. Zelf zijn ze veel mooier!
Maar Prulletje vindt haar juist heel bijzonder. En de zijde van haar cocon? Dat is het mooiste draad dat er bestaat om een lieve knuffel van te maken.

‘Zijdekip, hé witte mevrouw,’
roept Prulletje, ‘is dit ei van jou?

Auteur
Thea Dubelaar kreeg een zilveren griffel voor Sjanetje, haar eerste boek. Sindsdien schrijft ze voor alle leeftijden, van peuters tot bijna volwassenen, fantasy en realistische verhalen, in het Nederlands en Frans.

‘Nee! Dat rare ei is niet van mij.’

Mijn mening
Toen ik kind was las ik de boeken van Thea Dubelaar al, dus hoe leuk is het dan dat de schrijfster je nu vraagt of je haar nieuwste prentenboek wilt lezen? Zo lees ik als volwassene zomaar weer een Thea Dubelaar!

Prulletje vindt een heel vreemd ei, het is zacht en draderig. Is het van Zijdekip? Nee, die vindt het maar een raar ei… Wat zit er voor verrassing in? Het blijkt een cocon van een Zijdevlinder te zijn! De andere vlinders vinden haar lelijk, ze is kleurloos en vliegt niet eens. Maar Prulletje vindt de vlinder en de cocon van zijde prachtig!

Ik viel voor de lieflijke, zachte illustraties van dit prentenboek. Echt heel kleurrijk en schattig, erg leuk om naar te kijken! En de kleine Prul is een schatje, zo lief en vrolijk, en mooi hoe hij de anderen weet te laten zien dat ‘anders zijn’ helemaal niet verkeerd is.
De tekst is grotendeels op rijm, wat altijd erg fijn voorleest omdat het zo’n fijne cadans heeft! (Alleen vraag ik me dan wel stiekem af: waarom niet helemaal op rijm? Soms staan er zinnetjes tussen zonder rijm, dat haalde het ritme er weer een beetje uit…)

Prulletje vindt een zijden ei is een lief prentenboek, vol warme illustraties, waar je ook nog wat van opsteekt en wat een mooie boodschap uitdraagt.

Wie heeft er ooit zo’n ei gezien?
‘Ik,’ zegt Zijdevlinder.
‘Dat zijden ei is een cocon!’

Prulletje vindt een zijden ei
ISBN 9789491707155 – Uitgever: Menuet – 28 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Illustraties: Liënne ten Kate

[bol_product_links block_id=”bol_5b56c982f04da_selected-products” products=”9200000092910418″ name=”prulletje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Prulletje vindt een zijden ei – Thea Dubelaar & Liënne ten Kate

  1. Systematisch overal rijm geeft teveel ritme, wordt een soort gestamp en saai naar mijn idee. Zinnetjes zonder rijm geven ook een extra accent, als het ware een deuk in de verhaal lijn. En die deuken zitten niet zomaar ergens. Ze zijn weldoordacht.
    Dank je voor de mooie recensie Judith.

    Thea Dubelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.