Vind mij – J.S. Monroe

Haar uitvaart was vijf jaar geleden, maar Jar herkent haar gezicht meteen.

Korte inhoud
Rosa pleegde vijf jaar geleden zelfmoord, maar haar vriend Jar denkt nog elke dag aan haar. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij af en toe een glimp van haar opvangt. Hij ziet haar overal: in de menigte, op een roltrap, in een café…

Wanneer Jar Rosa’s dagboek in handen krijgt, worden de raadsels rond haar dood alleen maar groter. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat zijn grote liefde nog in leven is, hoewel iedereen dit tegenspreekt en hem waarschuwt dat hij aan het doordraaien is. Dan ontvangt hij een smsje: ‘Ik moet je zien. Rosa.’

Jar hoopt dat hij nu eindelijk kan bewijzen dat zijn intuïtie het bij het rechte eind had, maar hij beseft niet dat hij aan het begin staat van een nog veel gevaarlijker avontuur.

Ik ben nog steeds bang dat ik de verkeerde beslissing heb genomen, maar ik zie geen andere uitweg.

Auteur
J.S. Monroe is het pseudoniem van een Engelse journalist.

De laatste dagen had hij al het gevoel gehad dat hij in de gaten werd gehouden, (…) een gevoel dat hij tot nu toe van zich af had kunnen schudden. Maar vanavond is alles veranderd.

Mijn mening
Dit is weer zo’n boek wat al veel te lang op me lag te wachten! Spijt dat ik hem niet al eerder gelezen heb, of niet?

Jar’s grote liefde Rosa heeft vijf jaar geleden zelfmoord gepleegd door van een pier te springen, maar haar lichaam werd nooit gevonden. Jar kan niet geloven dat ze er niet meer is en denkt haar ook af en toe te zien. Rouwhallucinaties, zegt men. Maar nu heeft hij haar écht gezien! Ze was magerder en ze was kaal, maar ze was het.
Als de tante van Rosa Jar een harde schijf geeft met daarop de beveiligde dagboekhoofdstukken van haar nichtje, die hij met hulp weet de decoderen, weet hij het zeker: er zit meer achter de verdwijning van Rosa, veel meer! En zijn vermoeden dat ze nog leeft wordt ook sterker, maar hij voelt ook dat ze in groot gevaar is. Met gevaar voor eigen leven, al beseft hij dat eerst nog niet, gaat hij verder op onderzoek uit…

Het goede aan dit verhaal is dat je zelf net zo paranoïde wordt als hoofdpersoon Jar en ook niet weet wat je moet geloven en wie je kunt vertrouwen. Je krijgt zijn verhaal te lezen, de dagboekhoofdstukken van Rosa (die hij niet in chronologische volgorde ontsleuteld terugkrijgt) en later nog een ander perspectief. Zo kom je stukje bij beetje te weten wat er gaande is.

Ik moest wel even in het verhaal komen, het greep me niet meteen helemaal en het kwam wat traag op gang. Spannend was het wel, want er gebeuren hele vreemde dingen en je wilt maar al te graag weten wat de waarheid is. Het tweede deel werd nog spannender en daar zaten zelfs fragmenten bij die ik zo afschuwelijk en misselijkmakend vond (o.a. over dierproeven) dat ik er een beetje globaal overheen heb gelezen.
Al met al een goed bedacht verhaal, erg spannend, maar: ik heb het boek toch niet helemaal met een tevreden gevoel dichtgeslagen…

Vind mij
ISBN 9789023467106 – Uitgever: Cargo – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Originele titel: Find me – Vertaald door: Fanneke Cnossen

[bol_product_links block_id=”bol_5adc52c4e6be8_selected-products” products=”9200000079920912,9200000083825812″ name=”vind mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Vind mij – J.S. Monroe

  1. Judith, snap je niet helemaal, niet tevreden gevoel over dit boek. Kan je dan ook uitleggen waarom ? Want zoals je het beschrijft lijkt het mij wel een bijzonder verhaal dat ook spannend is..

    1. Het was ook een spannende en goed bedachte thriller, denk dat ik alleen niet helemaal blij was met hoe het einde verliep. Te snel? Te makkelijk? Ik kan er zelf ook niet goed de vingen opleggen… Had gewoon geen “pffff, wow!” gevoel na het uitlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.