Elandeiland – Alex Milway

‘We hebben dezelfde naam,’ zei Rosa. ‘U bent Wild. Ik ben Wild.’
‘Je ziet er anders niet erg wild uit.’ 

Korte inhoud 
“Welkom op Elandeiland: waar plek is voor iedereen

Rosa komt uit de stad naar Elandeiland om bij haar oma Nan te gaan wonen. Midden in de natuur staan haar heel wat verrassingen te wachten! Oma Nan is niet bepaald een doorsnee-oma en Elandeiland is een plek die alle dromen van Rosa overtreft. Voor ze het weet peddelt ze over wild stromende rivieren en raakt ze bevriend met allerlei dieren… maar zijn er nou indringers op het eiland?”

De blokhut van oma Nan leek recht uit een oud sprookje te komen, zoals hij aan de rand van het meer tussen een bos van torenhoge dennenbomen stond.

Mijn mening 
Een nieuwe serie van de schrijver/illustrator van de superleuke Hotel Flamingo-serie! Dat kan alleen maar goed uitpakken! 

Rosa Wild vertrekt uit de stad naar de wildernis op Elandeiland, om bij haar oma Nan te gaan wonen in haar blokhut. Rosa en oma Nan hebben elkaar nog nooit ontmoet en oma blijkt helemaal niet te zijn zoals andere oma’s die ‘alleen maar tv kijken, dutjes doen en taarten bakken’.  Nee, met oma Nan peddelt Rosa over wild stromende rivieren, wandelt ze over rotsen, praat ze met een eland, koopt ze honing van een beer, en gaat ze op zoek naar de indringers op het eiland… Het leven in de wildernis is heel anders dan ze gewend is, maar ze geniet met volle teugen van haar nieuwe ‘Wilde’ leven!

En ik heb met volle teugen genoten van dit avontuurlijke verhaal! En de geweldig leuke zwart-grijs-wit-blauwe illustraties!
Elandeiland is een geweldig mooie plek, vol wilde natuur, met allerlei dieren die er samenleven in harmonie (tot de nieuwkomers aan het werk gaan…). Wat een fantastische setting voor dit lieve, leuke, grappige en mooie verhaal over familie (elkaar leren kennen), natuur (en natuurbehoud) en samenleven en samenwerken om dat in harmonie te kunnen blijven doen (ook met nieuwe bewoners).  Leuk dat oma Nan en Rosa gewoon met de dieren kunnen praten, net als Julia in Hotel Flamingo. En wat een fijne personages zitten er in dit verhaal! Rosa die zich langzaam thuis begint te voelen in de wildernis, oma die moet wennen aan haar kleindochter en haar van alles leert, maar ook de dieren; Albert de eland die steeds vast komt te zitten met zijn gewei in het keukenraam, Biggetje de dwerguil die NIET klein en NIET schattig is, meneer Hibberdie de beer die heerlijke etenswaren ruilt voor verhalen… Etc! Ik zie ze allemaal heel graag terug in een volgend Elandeiland-avontuur! (Ik vind deze serie zelfs nog leuker dan Hotel Flamingo!) Kan me er al op verheugen. Meer, meer, meer, please!

Rosa begreep dat het leven op Elandeiland heel anders zou worden dan ze gewend was.

Elandeiland 
ISBN 9789047713432 – Uitgeverij Lemniscaat – 176 pagina’s – Verschenen: februari 2022 – Vertaling: Jesse Goossens – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.