Ik ken je nog – Alice Fokkelman (+ winactie!)

Die grijns ken ik van vroeger. Die zag ik maar al te vaak als ik gepest werd. Af en toe komt die zelfs nog weleens in mijn nachtmerries voorbij.

Korte inhoud
Manon heeft nooit iemand verteld over de jongen die haar jeugd gruwelijk verpestte. Maar nu lijkt het verleden haar in te halen…

Vanaf de dag dat haar beste vriendin verhuist en de nieuwe buren hun intrek nemen, verandert het leven van Manon onomkeerbaar. Terwijl haar man aanpapt met de nieuwe buurvrouw, zinkt Manon dieper en dieper weg. Schuilt in buurman Wessel nog steeds de manipulator van vroeger of wordt ze geterroriseerd door waanbeelden in haar hoofd?

Is dat mijn toekomst? Iedere dag geconfronteerd worden met de man die ik al twintig jaar probeer te vergeten?

Auteur
“Alice Fokkelman (1966) volgde een lerarenopleiding Nederlands en Engels. Ze begon in 2003 met het schrijven van korte verhalen, waarvan vele werden gepubliceerd en met lovende recensies werden bekroond. Alice werkt als Corporate Communicatie Manager. Ik ken je nog is haar debuut.”

Was Wessel iets van plan, of zie ik spoken?

Mijn mening
Deze recensie en winactie maken onderdeel uit van de blogtour rond dit boek, je komt op social media dus meerdere bijdragen tegen deze periode!

Manon werd vroeger vreselijk gepest door haar buurjongen Wessel, maar haar vader nam haar nooit serieus. Nu, twintig jaar later, staat hij ineens weer voor haar neus: Wessel is haar nieuwe overbuurman! Alle gevoelens van toen komen weer terug, maar wie kan ze in vertrouwen nemen? Ze heeft haar man en haar beste vriendin nooit iets verteld, heeft het geprobeerd weg te stoppen. Wessel lijkt nog net zo’n treiteraar als vroeger, maar is dat echt zo of ziet Manon de dingen die ze wil zien? Met haar vreemde gedrag en wantrouwen raakt ze steeds verder verwijderd van haar man en vriendin, die het wel goed kunnen vinden met de nieuwe overburen…

Al vanaf het begin van het verhaal hangt er een heel grimmig sfeertje, benauwend bijna. Door de terugblikken van Manon weet je wat voor nare dingen Wessel allemaal heeft gedaan en vertrouw je hem uiteraard in het heden ook niet. Maar ook Manon riep ongemakkelijke gevoelens bij me op, met haar obsessieve gedrag…
Daarnaast voel je (mee met) haar wanhoop en haar eenzaamheid omdat haar vader haar nooit geloofde en haar man en vriendin haar nu ook niet helemaal serieus nemen. En ondertussen gebeuren er vreemde dingen tussen Manon en Wessel en lijken hij en zijn vrouw zo hun geheimen te hebben.

Ik ken je nog is een intens verhaal vol psychologische spanning. Een heel knap debuut. De auteur weet je te doen twijfelen aan wat de waarheid is en aan wie er oprecht is en geeft daarnaast een kijkje in de psyche van gepeste en pester. Een meeslepend verhaal dat ik in één ruk uitlas.

Winnen!
Ik mag van de uitgeverij 2 exemplaren van Ik ken je nog verloten onder mijn lezers! Dus ben je nieuwsgierig geworden naar dit spannende debuut, doe dan gauw mee! Wat moet je doen om kans te maken?

De winactie is afgelopen en de winnaars hebben een mail ontvangen! Gefeliciteerd Leonie en Isabel! Bedankt voor het meedoen allemaal!
(Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar)

Ik ken je nog
ISBN 9789401608466 – Uitgever: Xander Uitgevers – 237 pagina’s – Verschenen: april 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5add981c27faa_selected-products” products=”9200000082943460,9200000086267369″ name=”ik ken je nog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

55 thoughts on “Ik ken je nog – Alice Fokkelman (+ winactie!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.