De grot van Bruine Beer – Yuval Zommer

Op een dag wandelde Bruine Beer door het bos, toen hij een grot ontdekte. Hij was donker, stoffig en precies groot genoeg voor een beer zoals hij.

Korte inhoud
Bruine Beer ontdekt een nieuwe grot. Maar wat hij ook probeert, hij voelt zich er niet thuis… Dan ontdekt hij dat mensen hun huis volladen met spulletjes. Als hij dat nou ook doet, wordt zijn grot misschien wat gezelliger! Maar hoe voller de grot wordt, hoe slechter Bruine Beer erin past – en zijn vrienden kunnen er al helemaal niet bij. Dan ontdekt Bruine Beer het echte geheim van een fijn huis…

Maar wat hij ook probeerde, de grot voelde gewoon niet als thuis.

Auteur & illustrator
“Yuval Zommer studeerde aan het Royal College of Art in Londen. Hij werkte als creative director bij allerlei grote reclamebureaus – een soort Don Draper dus! Het Bijzondere Beestjes Boek was zijn eerste (non-fictie-)prentenboek bij Lemniscaat.”

‘Ik heb ook spullen nodig!’ zei Bruine Beer. ‘Dan is mijn grot perfect!’

Mijn mening
Wat een heerlijk kleurrijke en vrolijke plaat op de voorkant, hè! Binnenin is het boek net zo mooi…

Bruine Beer vindt een grot die perfect is voor hem om in te gaan wonen. Maar het lukt hem niet om te gaan slapen, de grot voelt toch niet als een thuis. Als hij op pad gaat en ontdekt dat mensen ook grotten hebben, vol met allerlei spullen, besluit hij wat van die spullen mee te nemen voor zijn eigen grot, dat helpt vast! Maar maken spullen echt gelukkig?

Een heel lief, gezellig en grappig prentenboek, vol warme kleurrijke prenten. Erg leuk hoe de draak gestoken wordt met de vaak overvolle schuren en garages van de mens. Beer wordt natuurlijk, net als wij, niet gelukkiger van al die troep, hij ontdekt dat wie je om je heen hebt veel belangrijker is dan veel spullen bezitten. En dat is meteen een hele mooie boodschap in het verhaal!

De grot van Bruine Beer
ISBN 9789047710363 – Uitgever: Lemniscaat – 26 pagina’s – Verschenen: januari 2018 – Originele titel: Big Brown Bear’s cave – Vertaald door: Jesse Goossens – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5adc5f378eaff_selected-products” products=”9200000084796628″ name=”grot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.