De vijfde brief – Nicola Moriarty

Wat jullie vooral moeten weten is dat ik echt nooit iets met deze gevoelens zou doen.

Korte inhoud
Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.
Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

Ze opende een nieuw document, haalde diep adem en begon te typen.

Auteur
“Nicola Moriarty woont met haar gezin in Sydney, waar ze lesgeeft aan de universiteit. Ze komt uit een echte schrijversfamilie: ook haar zussen Liane Moriary en Jaclyn Moriarty staan regelmatig in de bestsellerlijsten.”

Wanneer zijn we allemaal zo veranderd?

Mijn mening
De boeken van Liane Moriarty vind ik geweldig, dus ik was heel benieuwd wat ik van dit boek van een andere Moriarty-zus zou vinden! Een feelgoodroman met een dosis spanning vind ik altijd wel fijn…

Joni, Deb, Trina en Eden zijn al vanaf dag 1 van de middelbare school vriendinnen en delen al jaren lief en leed met elkaar. De laatste tijd is dat wat minder geworden doordat ze allemaal getrouwd zijn en drie van de vier ook kinderen hebben. De jaarlijkse vakantie die al sinds hun 21e traditie is moet daar verandering in brengen, ze moeten weer nader tot elkaar komen. Na een jointje besluiten ze om anoniem een brief te schrijven waarin ze een geheim onthullen, die brieven zullen ze dan één voor één voorlezen en bespreken (en natuurlijk gokken ze onder elkaar wie wat geschreven heeft).
De brieven onthullen een paar schokkende geheimen, het blijkt dat ze elkaar toch niet zo goed kennen als ze dachten. En als er dan nog een vijfde brief gevonden wordt, waarin één van de vriendinnen zegt al jaren haatgevoelens te koesteren voor een van de anderen escaleert de boel. Sommige geheimen kunnen maar beter geheim blijven…

Wat een heerlijk boek! Je leest de gebeurtenissen van die vakantie in juni en daarnaast wat Joni opbiecht aan de priester die ze na die vakantie opgezocht heeft om haar ei kwijt te kunnen en om hopelijk samen uit te vogelen wie de vijfde brief geschreven heeft.
Er zit vaart in, humor en inderdaad een fijne dosis spanning (zonder dat het echt een thriller wordt). Ik kon echt niet stoppen met lezen en kon als ik dat wel moest niet wachten om het boek weer op te pakken. Ik heb hem in één middag uitgelezen! En het einde vond ik zó leuk!

De vijfde brief is een verhaal waar ik echt van gesmuld heb, het was zo smeuïg, gewoon lekker fout genieten van het in geheimen en onderling ‘gebitch’ graven van een vriendinnenclubje 😉

De vijfde brief
ISBN 9789026143298 – Uitgever: De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Originele titel: The fifth letter – Vertaald door: Anna Livestro

[bol_product_links block_id=”bol_5a8bdb36b6f62_selected-products” products=”9200000079457218,9200000079503639″ name=”vijfde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De vijfde brief – Nicola Moriarty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.