Je moest eens weten – Gillian King

Ik ga naar Londen. Naar Londen! Met Matthew. Alleen met Matthew…
O mijn god, ik ga naar Londen met Matthew.

Korte inhoud 
“Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…”

Ik voel me heus niet aangetrokken tot Matthew. Hij is tien jaar ouder. Hij is mijn directeur. Hij is totaal niet mijn type. Waarom zou ik me aangetrokken voelen tot iemand die… best wel knap is.

Mijn mening 
Ik hou zo van de feelgood-romans van Gillian King! Ik heb al haar boeken met veel liefde gelezen en heb er zelfs een aantal mogen proeflezen, zo’n eer!
Dit keer lukte me dat helaas niet, dus ik las nu het mooie eindresultaat!

Billy (30) ziet iedereen om haar heen huisje-boompje-beestje krijgen, maar zij heeft het gevoel dat ze last heeft van het flierefluitersyndroom; vrijheid, blijheid en bij problemen: dóór. Maar dan, na een dronken ontmoeting met haar baas Matthew tijdens een skitripje van het werk, krijgt ze gevoelens voor deze norse en super-irritante workaholic, die totaal haar type niet is… Hij is toch wel heel aantrekkelijk en eigenlijk best aardig als ze hem beter leert kennen. En: de gevoelens lijken wederzijds. Maar waarom houdt hij haar dan toch op afstand? En waarom is hij zo gesloten over zijn verleden? Is hij écht beschikbaar of is hij niet helemaal eerlijk tegen Billy? Zij is ondertussen keihard voor hem gevallen…

Deze nieuwste Gillian hoopte ik nog net voor mijn blogvakantie (meivakantie) uit te krijgen, maar ik wist niet helemaal zeker of het zou lukken. Haha, grapje zeker? Natuurlijk las ik hem weer in één ruk uit!!!
Ik werd van begin tot eind meegezogen in het heerlijke verhaal! Ik leefde mee met Billy die nu eindelijk echt voor iemand valt, maar die iemand heeft een verleden (wat erg aangrijpend was!) en heeft zo zijn geheimen… Arme Billy! Je hoopt zo voor haar dat het goed afloopt allemaal!
Je leest het verhaal vanuit Billy én de mysterieuze Carmen. Wie is zij? Wat is haar connectie met Matthew? Wat is haar verhaal? Je komt het langzaamaan te weten en ook het verdriet dat ze meedraagt/meedragen…  Het wisselende perspectief en het langzaam op zijn plek vallen van puzzelstukjes maken het verhaal nog meeslepender.
Naast het heerlijk romantische en het aangrijpende, zit er uiteraard ook de nodige humor in het verhaal! Weer een échte Gillian dus! Intens genieten van A tot Z!!!  Eenmaal begonnen met lezen was er echt geen stoppen meer aan, ik moest en zou doorlezen tot ik het boek uit had, of het nou uitkwam qua timing of niet. In één adem uit…  Gillian heeft zichzelf weer weten te overtreffen! (No pressure, Gillian, haha! )

‘Ik dacht altijd dat ik last had van een soort stoornis waarbij je niet volwassen wilt worden of zo. Het flierefluitersyndroom. Maar nu ik jou ken, herken ik mezelf niet meer terug.’ 

Je moest eens weten 
ISBN 9789402709759 – Uitgever: HarperCollins Holland – 304 pagina’s – Verschenen: maart 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.