Chateau de Provence – Marelle Boersma

Op een karakteristieke straatlantaarn hangt een poster met het portret van een jonge vrouw die haar vrolijk aankijkt. Een eindje verderop nog een. 

Korte inhoud
Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijvenboomgaard, vertrekken ze naar de Provence, de streek waar ze elkaar twaalf jaar geleden ontmoet hebben. Hun oude droom om beautyvakanties te gaan organiseren wordt werkelijkheid. Als Julia korte tijd na Luuc arriveert is de plaatselijke bevolking in mineur: de geliefde kunstenares Chérie is vermist. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt…

Dan staat ineens het château in al zijn pracht en praal voor haar, het kasteel dat ze nu hun eigendom mogen noemen. Oké, er moet nog heel wat gebeuren, maar dat komt goed! 

Auteur
“Het is niet voor niets dat Marelle Boersma een ik-vertrek-thriller schrijft. Zij weet als geen ander hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. In 2015 vertrok ze met haar vriend Jan naar Portugal om daar schrijfvakanties te organiseren. Ze kochten een quinta in het achterland van de Algarve. Daar helpt Marelle beginnende auteurs met schrijven terwijl Jan zorgt voor overheerlijke gerechten met producten van het land.”

‘Bonjour.’ Een hoge vrouwenstem doorbreekt de stilte en laat haar hart samenkrimpen. Nee, niet weer, is het enige wat in haar op komt. Alsjeblieft, niet weer!

Mijn mening
Ik mocht deze ik vertrek-thriller al lezen voor verschijnen, dus ik kan jullie alvast vertellen wat ik ervan vond voordat hij op 22 februari uitkomt! (En mijn quote komt op het boek te staan! ❤️) Het verhaal sprak me meteen al aan omdat het zich in “mijn” geliefde Provence afspeelt…

Luuc en Julia besluiten op het dieptepunt van hun huwelijk om eindelijk eens hun droom uit te laten komen: een huis in Frankrijk, in hun geliefde Provence, om daar beautyvakanties te organiseren. Het roer moet om en ze zúllen daar weer opnieuw gelukkig worden samen. Het verleden en hun relatieproblemen willen ze achter zich laten…
Luuc is al een tijdje aan het werk aan hun heuse château met olijfboomgaard en lavendelvelden, want er moet veel gebeuren. Julia arriveert wat later en merkt meteen dat er wat vreemds aan de hand is in het dorp en dat het te maken heeft met het kasteel. Er is een vrouw vermist die geliefd leek door iedereen. Als er een lichaam gevonden wordt bij het kasteel, verandert de droom van Luuc en Julia algauw in een nachtmerrie…

Niet alleen in het dorp hangt er een rare sfeer, ook tussen Luuc en Julia. Je komt langzaam te weten, door kijkjes in het verleden van Luuc, wat er tussen hen allemaal gebeurd is. Aan de ene kant krijg je steeds meer bewondering voor Julia, omdat ze al die jaren bij hem gebleven is en hun liefde laat overwinnen, maar aan de andere kant begrijp je haar ook niet helemaal. Maar dat ze een sterke, moedige vrouw is, een doorzetter, dat is duidelijk en ook zij heeft het nodige meegemaakt. En dan komen zij en Luuc in die ellende terecht in Frankrijk en moeten ze niet alleen vechten voor hun droom en hun huwelijk, maar ook om de waarheid te achterhalen. Wie is er nog te vertrouwen?

Het verhaal nam me met zijn grimmige sfeertje compleet te pakken. Je wordt als het ware meegesleurd de nachtmerrie van Julia in en ziet alles levensecht voor je. Marelle weet de sfeer, de omgeving en zijn bewoners helemaal tot leven te brengen!
Een lavendelblauwe ‘ik vertrek’-droom verandert steeds meer in een nachtmerrie in dit beklemmende, super spannende verhaal wat in geuren en kleuren tot leven komt. Echt een aanrader!

Chateau de Provence
ISBN 9789461093042 – Uitgever: De Crime Compagnie – 300 pagina’s – Verschijnt: 22 februari 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5a719bdb392ae_selected-products” products=”9200000086047548″ name=”chateau” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Chateau de Provence – Marelle Boersma

  1. Wat een feest voor jou, Biemiepje. En wat een feest om kans te maken op dit boek van een van mijn toppers, Marele Boerma. Chateau de Provence, ik ruik de lavendel nu al ?

  2. Gefeliciteerd met je jubileum!
    Als fan van Marelle Boersma, Frankrijk, lezen, boeken en ik vertrek, ben ik heel benieuwd naar dit boek. Ik loot daarom graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.