De reis van Grote Panda & Kleine Draak – James Norbury

‘Deze plek is ongelooflijk, Grote Panda. De bomen, de bergen, de vogels en de dieren, ze zijn allemaal zo betoverend; we zijn zulke bofferds… Waarom heb ik dan toch het gevoel dat er iets mist? Waarom voel ik me niet compleet?’ 

Korte inhoud 
“Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. In dit nieuwe boek gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. En hoewel ze vaak verdwalen, kunnen het verkeerde pad en de mooie bezienswaardigheden onderweg hen leiden naar de juiste weg.

Schrijver en kunstenaar James Norbury illustreerde de avonturen van Grote Panda & Kleine Draak, geïnspireerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit, om de ideeën te delen die hem door zijn moeilijkste tijden hebben geholpen, en hij hoopt dat ze jou ook kunnen helpen.”

‘We moeten iets ondernemen. Soms moet er iets veranderen, en dat vergt inspanning. We zullen op reis gaan, aan de overkant van de rivier.’ 

‘En als je jezelf vergeet, kijk dan gewoon naar de sterren aan de hemel, of luister naar de dennenbomen die wuiven in de avondbries.

Zij doen wat de natuur bedoeld heeft… in dit moment.’ 

Mijn mening 
Ik vond het eerste boek over Grote Panda & Kleine Draak zo hartverwarmend en inspirerend, dat ik heel erg uitkeek naar dit tweede boek! Met wat vertraging door verschillende omstandigheden, deel ik hem dan eindelijk hier op mijn blog!

Hoe mooi en fijn de plek ook is waar ze wonen, Kleine Draak voelt zich niet compleet. Hij vraagt zijn wijze vriend Grote Panda om hulp en die ziet dat Kleine Draak verandering nodig heeft. Ze gaan samen op reis, op ontdekkingsreis aan de andere kant van de rivier. Het is geen makkelijke reis, ze komen veel obstakels tegen en Kleine Draak vraagt zich soms af waar ze aan begonnen zijn, maar er is geen weg meer terug en de rustige Grote Panda geeft hem het vertrouwen dat alles uiteindelijk goedkomt, ze zullen een nieuwe fijne plek vinden…

‘Ik voel me een beetje zoals dit kopje,’ zei Kleine Draak.

Ik heb een moeilijke tijd achter de rug en het voelt alsof ik beschadigd ben.

Maar deze kleine scheurtjes,’ zei hij, terwijl hij het kopje voor de maan hield, ‘laten wel het licht erdoorheen schijnen.’ 

In dit tweede boek over de twee beste vrienden, die zo verschillend zijn, maar samen sterk staan, zit nog meer een doorlopend verhaal dan in het eerste, al kun je nog steeds het boek op een willekeurige bladzijde openslaan om inspirerende woorden tegen te komen.
En ook dit boek staat weer vol met de meest prachtige illustraties, rustig, kleurrijk, hartverwarmend…  En het verhaal is ook weer zo mooi en lief en inspirerend! Je zult er altijd wel iets aan herkenning in vinden, altijd wel troost kunnen vinden in een paar zinnen of in veel zinnen, er inspiratie uit kunnen halen, kracht zelfs…
Ik hou enorm van mooie woorden en van mooie illustraties en dat komt perfect samen in dit prachtige spirituele, filosofische boek. Hartverwarmend en beeldschoon, echt een boek om er steeds opnieuw bij te pakken en even te bladeren.  Ik ben helemaal verliefd op Grote Panda & Kleine Draak!

‘Wat zijn er veel mysteries en mogelijkheden daarginds,’ zei Kleine Draak.

‘Nou,’ zei Grote Panda, ‘laten we dan maar eens op onderzoek uit gaan.’ 

De reis van Grote Panda & Kleine Draak 
ISBN 9789464041958 – Fontaine Uitgevers – 160 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Vertaald door: Ariane Schluter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.