#SweetSixteen – Marlies Slegers

Ergens zit ze. Sweet Sixteen. En niemand die het weet.

Korte inhoud
De 16-­jarige Meghan Olivera doet het goed als vlogger. Haar vol­gersaantal groeit met de dag. Meghan filmt haar leven, haar familie, haar school, haar bijbaantje. #SweetSixteen is een van de populairste vlogs en Instagram­accounts aan het worden en ze krijgt steeds meer sponsors. Haar leven lijkt een enorm feest! Maar na een verkeersongeluk lijkt er van alles mis te gaan in Meghans omgeving. Ze verliest de regie over haar leven en haar volgers lijken steeds vaker te bepalen wat er gaat gebeuren. Meghan voelt zich opgejaagd, maar stoppen met vloggen is geen optie… 

Het geluid van piepende remmen. De klap is hard. De fiets die voor de auto terechtkomt. Gegil. Claxons. Iemand schreeuwt.

Auteur
#SweetSixteen is een spannende en actuele novelle geschreven door YA-auteur Marlies Slegers. De boeken van Marlies lezen als een trein en ze kent de doelgroep als geen ander!”

Ik moet het perfecte plaatje laten zien en dat is gewoon hard werken. Maar het is ook verslavend.

Mijn mening
Ik kijk altijd uit naar een nieuwe Marlies Slegers, ze heeft altijd hele sterke en actuele YA-thrillers met een goede boodschap. En zoals hierboven al staat: ze lezen als een trein! Dat was bij dit dunnetje (novelle) al helemaal zo!  En wat ziet het boek er aansprekend uit zo met die Instagram-look, hè!

De 16-jarige Meghan heeft een populaire vlog op YouTube en ook haar perfecte Instagram-account heeft heel veel volgers. Iedereen kan meekijken in haar perfecte leventje vol gesponsorde make-up en feestjes. Maar is haar leven wel zo perfect?
Het is harder werken dan men denkt om die schone schijn op te houden en iedereen lijkt wel wat van haar te willen. Door een auto-ongeluk wordt een reeks gebeurtenissen in beweging gezet die ervoor zorgen dat Meghan niet meer weet wie ze kan vertrouwen en steeds lastiger met de druk van haar succes kan omgaan…

Aangezien dit een novelle is, 96 pagina’s, kan het niet anders dan dat het verhaal als een trein leest. Binnen een korte tijd moet er heel wat gebeuren én moet er lekker wat spanning in zitten. En dat is gelukt!
Soms kan het verhaal vanuit veel verschillende perspectieven vertellen bij een kort verhaal onhandig zijn, maar bij dit verhaal zorgde het er juist voor dat het heel compleet voelde. Je maakte het gebeuren mee vanaf verschillende kanten en daardoor kreeg het meer diepgang en opbouwende spanning. Natuurlijk had het nóg meer uitgediept kunnen worden en het nog spannender kunnen zijn als het allemaal wat langer had geduurd, maar dat kan gewoon niet bij een novelle. Dus: prima balans wat bij betreft!

#SweetSixteen is een kort maar krachtig en lekker spannend verhaal over de schone schijn van social media, obsessie en wraak. Van mij had het wel twee keer zo lang mogen duren! Echt weer een fijne, vlotte en realistische Marlies Slegers YA-thriller. (En het boek heeft een heel fijn klein cadeau-prijsje! )

Ik volg je, Meghan. Waar je ook gaat of staat, ik volg je. 

#SweetSixteen
ISBN 9789020654646 – Uitgever: Kluitman – 96 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Leeftijd: 13+

5 thoughts on “#SweetSixteen – Marlies Slegers

  1. Dit klinkt echt wel als een boek dat mijn zus graag gaat lezen.
    Het is dat ik alle cadeautjes voor de feestdagen al gekocht heb anders ging deze zeker in mijn mandje 🙂

    Misschien voor een verjaardag.

    In ieder geval wel een top recensie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.