Ridder Roel de drakenvechter – Aron Dijkstra

ridder-roel-de-drakenvechter

Ridder Roel wilde niets liever dan vechten met een echte draak.
Dat had hij nog nooit gedaan.

Korte inhoud
Ridder Roel wil dolgraag de draak Breekhoorn verslaan. Maar Breekhoorn heeft daar helemáál geen zin in! Steeds verzint hij nieuwe excuusjes om niet te hoeven vechten. Maar de dappere Roel geeft niet zomaar op.

Een inspirerend verhaal over grote dromen en een onverwachte vriendschap. Voor ridders vanaf 4 jaar.

Toen gromde een diepe, dommelige stem:
‘Wie is deze ridder die mijn slaap verstoort?’
Breekhoorn was wakker.

Auteur & illustrator
“Illustrator en schrijver Aron Dijkstra werd in 1992 geboren in de Friese stad Sneek. Vanaf het moment waarop hij leerde om een potlood vast te houden, deed hij niets liever dan tekenen. Met zijn creatieve geest hield de jonge Aron ervan om dingen te verzinnen, die hij vervolgens tot leven bracht met vele tekeningen.
Daar is nu weinig aan veranderd, behalve dat Aron nu een studie Illustratie op de Willem de Kooning Academie heeft afgerond, waar zijn afstudeer-scriptie werd genomineerd en hij een traditionele weg insloeg om met verf en inkt kinderboeken te illustreren.
Arons oeuvre bevat onder andere illustraties voor boeken, gedichten en liedjes, alsook schilderijen.” www.arondijkstra.nl

Mijn mening
Dit prentenboek viel me op door de schattige coverafbeelding van een klein, jong riddertje die daar zo staat met een enorme drakenstaart om zich heen. Toen las ik de korte inhoud en ik moest het boek lezen…

Ridder Roel gaat het opnemen tegen de onverslaanbare draak Breekhoorn, daarvoor reist hij naar een reusachtige berg. Als hij dan de draak bereikt en hem zegt dat hij hem komt verslaan, lacht de draak hem uit om zijn kleine zwaard. Zo wil hij niet vechten. Ridder Roel laat een reuzenzwaard maken, maar zelfs dan heeft de draak een reden om niet met hem te willen vechten… Wat is er dan wel voor nodig?

Het verhaal is heel grappig, onwijs lief en erg origineel, en dat, in combinatie met de kleurrijke en prachtige illustraties, maakt het een heerlijk boek om voor te lezen aan kleine ridders. Mijn kleine kleuter-ridder geniet steeds weer van dit verhaal over moed en vriendschap! (samen met zijn mama)

Ridder Roel de drakenvechter
ISBN 9789044828467 – Uitgever: Clavis – Verschenen: oktober 2016

[bol_product_links block_id=”bol_58120bc7ca9c3_selected-products” products=”9200000059825070″ name=”ridder roel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Ridder Roel de drakenvechter – Aron Dijkstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.