Talon Saga 3 & 4: Jager & Strijder – Julie Kagawa

We hadden geen toekomst samen. We hoorden bij verschillende soorten, en aan beide kanten woedde een nietsontziende oorlog die ons hoogstwaarschijnlijk fataal zou worden.

(Let op! Kan spoilers bevatten als je vorige delen nog moet lezen!)
Talon Saga deel 3: Jager

Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garret nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…
Maar Garret is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…

‘Ember Hill moet worden teruggehaald.’ […] ‘Het is van levensbelang dat ze naar Talon terugkeert. Er is geen ruimte meer voor fouten…’

Talon Saga deel 4: Strijder
Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd. Hoe kan ze dan zo diep bedroefd zijn nadat Garret zijn leven heeft gegeven om een verschrikkelijk verraad te ontmaskeren? Niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en… Dante, haar eigen tweelingbroer – die op het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen.
Met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. De duisternis komt steeds dichterbij. Zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?

‘We willen deze oorlog niet,’ mompelde ze. ‘Er zijn al veel te veel doden gevallen. Er moet een manier zijn om hier een eind aan te maken.’

Auteur
“Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-series als The Iron Fey en Blood of Eden. Ze is geboren in Sacramento en opgegroeid op Hawaï. Samen met haar man en een heleboel huisdieren woont ze in Louisville, in de staat Kentucky.”


Mijn mening
Ik zal proberen geen spoilers weg te geven! (Bij deze boeken moet je trouwens vooral de achterflap niet lezen van komende boeken als je de vorige nog niet uit hebt, want dan lees je al dingen die je niet weten wilt 😉 )

Het was al een hele tijd geleden dat ik deel 1 & 2 in de Talon Saga las. Ik had toen onwijs zin om verder te kunnen in de reeks, maar toen kwam deel 3 en stelde ik het (druk druk druk) uit, toen kreeg ik deel 4 van de uitgever en stelde ik die eerst uit wegens drukte en toen ineens had ik een hele tijd gewoon geen zin om deze boeken te lezen. En zo bleven ze liggen… (schaamrood) Herken je dat? Zo stom!

Nu besloot ik gewoon toch eens te beginnen en had ik eerst het gevoel: ‘Waarom vijf delen? Waarom kan het niet in drie afgerond worden?’ en ‘Hoeveel verwikkelingen kunnen er nu nog komen?’
Maar toen zat ik eenmaal in het verhaal, kwam alles ook weer terug van de vorige delen, en toen wilde ik niet meer stoppen! Ik voelde ineens weer hoe geweldig spannend ik deze boeken vond, hoe pakkend, hoe romantisch, hoe realistisch voelend ondanks de fantasiewereld waarin het zich afspeelt… En de auteur weet toch steeds weer nieuwe verrassende twists aan het verhaal te geven waardoor je op het puntje van je stoel blijft zitten en blijft denken: ‘Waar gaat het heen?’.

In deel 3 kom je tussen alle spannende verwikkelingen door wat meer te weten over het verleden van Garret en in deel 4 over Dante, zo kom je nog dichter bij de personages en leef je nog meer met (een gedeelte van ze) mee.
En ieder boek eindigt met zo’n cliffhanger dat je meteen verder wilt in het volgende deel. Nu had ik dus de mazzel dat ik dat kon na deel 3 😉 Maar nu na deel 4 moet ik toch echt op het vijfde deel wachten dat in mei 2018 (pas) verschijnt! Maar: ik beloof dat ik die heel gauw zal gaan lezen, want ik wil zo graag weten hoe deze spannende strijd tussen de Rebellen, Talon en St.-Joris gaat aflopen en hoe het de hoofdpersonen zal vergaan. Want wat was het fijn om me weer even in de wereld van de moedige Ember, Riley en Garret te bevinden… En wat zijn het toch een prachtig vormgegeven boeken! Je moet ze echt zien en voelen om het helemaal te ervaren. Zo gaaf gedaan, ik hou ervan.
Met een WOW-gevoel sloeg ik deel 4 dicht! Op naar het vijfde en laatste deel!

Jager / Strijder
ISBN 9789402712308 / 9789402724806 – Uitgever: Harper Collins – 416 / 352 pagina’s – Verschenen: juni 2016 / juni 2017 – Originele titel: Soldier / Legion – Vertaald door: Karin de Haas – Deel 3 & 4 in de Talon Saga

[bol_product_links block_id=”bol_5a1d7ac6d979a_selected-products” products=”9200000061349946,9200000041138399,9200000046230051,9200000047395291,9200000049867876,9200000057187065,9200000057261998,9200000076194783,9200000076559441″ name=”talon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.