Halsoverkop – Aline van Wijnen

Halsoverkop

En moet je mij nu zien: alleen in mijn kleine flatje met een boek op schoot. Elke dag weer.

Korte inhoud
“In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten… met een boek in zijn handen.
Halsoverkop is een heerlijke feelgoodroman van debutant Aline van Wijnen. Zij werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnares van de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en het tijdschrift Vriendin.”

‘Hallo, Nicole!’ Zijn blik ontmoet ineens de mijne. Hij weet mijn naam nog!

Auteur
“Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en het tijdschrift Vriendin glansrijk. De jury prees haar om de boeiende verhaallijn, humor en levensechte personages. Naast het schrijven werkt Aline als administratief medewerker bij een bedrijf in luxeartikelen en in haar vrije tijd borrelt ze net als hoofdpersoon Nicole graag met vrienden of kruipt ze met een goed boek op de bank.”

Mijn mening
Het allereerste wat me opviel toen ik net begonnen was met lezen was: de hoofdpersoon houdt enorm van boeken! Dus ik hield meteen van haar, dat begrijp je. Daarnaast las het verhaal vanaf het begin heerlijk vlot, altijd fijn.

Nicole is de enige in haar vriendinnengroepje zonder partner. Een vriendin hoopt al tijden op een aanzoek, de andere krijgt een aanzoek en begint dan te twijfelen. Nicole kent die problemen niet, zij heeft alleen dates met haar boeken. Tot ze op een dag tijdens haar lunchpauze, waarin ze altijd op een pleintje zit te lezen, een leuke man tegenkomt mét een boek. Er lijkt meteen een klik te zijn, maar is het te mooi om waar te zijn?

Wat is Halsoverkop een verrukkelijk feelgood verhaal over vriendschap, wijn en de ware liefde vinden. Ik heb echt genoten van het verhaal en het in één ruk op een vakantiedag uitgelezen. Het verhaal is vlot, humoristisch, romantisch (zwijmelen!) en lief. En hoofdpersoon Nicole heb ik in mijn hart gesloten. Ik begrijp dat Aline met dit verhaal de eerste prijs heeft gewonnen! Een veelbelovend debuut. Ik hoop op meer!

Halsoverkop
ISBN 9789401908443 – Uitgever: Zomer & Keuning – 208 pagina’s – Verschenen: juni 2016

4 thoughts on “Halsoverkop – Aline van Wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.