Tangramkat – Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Tangramkat

Ik zat me te vervelen en toen gaven ze me een puzzel. […]
De puzzel heeft maar zeven stukjes. Zeven!
Ze zeiden dat ik er álles van kon maken.

Korte inhoud
“De Chinese puzzel tangram heeft maar zeven stukjes. En toch kun je er heel veel figuren mee leggen. Bijna alles is te verbeelden met tangram.

De jongen in dit verhaal gelooft daar niets van, tot hij plotseling een kat maakt die erg goed lukt. Onder zijn handen ontstaat een hele wereld.
Maar de kat blijft zo stil. Is hij wel gelukkig?”

Ineens begreep ik de kat. ‘Jij wilt iemand om mee te spelen!’
De kat zei nog steeds niks. Maar ik wist dat ik gelijk had.

Auteurs
Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is fulltime schrijfster, zowel van verhalen voor kinderen als van teksten voor bedrijven. Ze vormt met haar echtgenoot Martijn van der Linden een geweldig kunstenaarskoppel.

Martijn van der Linden (Oostburg, 1979) studeerde van 1997 tot 2001 illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In het derde jaar kreeg hij zijn eerste opdracht van uitgeverij Lemniscaat: Het prinsenkind. Tegenwoordig werkt hij voor verschillende uitgeverijen als illustrator. Hij maakt omslagen, binnenwerk en prentenboeken.”

Mijn mening
Weer zo’n leuk interactief prentenboek van dit echtpaar! Vorige keer een memoryspel wat tot leven kwam (Memorykonijn), dit keer een Tangrampuzzel. Achterin het boek zitten puzzelstukjes om zelf aan het Tangrammen te slaan, kun je mooi alle plaatjes uit het boek namaken.

Het verhaal is speels door alle puzzeltjes die tot leven komen in de fantasie van het jongetje, het verhaal is lief omdat het jongetje een vriendje voor zijn Tangramkat probeert te maken, en het verhaal is erg grappig omdat hij steeds net het verkeerde maakt van de puzzelstukjes. Het einde van het verhaaltje vond ik erg verrassend en leuk bedacht.

Tangramkat is een ideaal boek om mee te nemen op bijvoorbeeld zomervakantie doordat je het kunt voorlezen, je je kind erbij kunt betrekken en je na het lezen nog kunt spelen met het boek.
Weer een erg bijzonder, origineel en aansprekend prentenboek mét spel! Het zou me niets verbazen als het in de prijzen gaat vallen.
(Het enige wat ikzelf jammer vind, is dat er niet één kant van de puzzelstukjes de afbeelding van Tangramkat hebben, zodat je hem écht kunt namaken.)

Tangramkat 2
Tangramkat

ISBN 9789047707950 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: juli 2016

6 thoughts on “Tangramkat – Maranke Rinck & Martijn van der Linden

  1. Helemaal mee eens. Tangramkat rules! Ik had ook graag gewild dat de stukken met print kwamen, maar dat kon niet. Want van sommige stukken moet je twee kanten gebruiken om een figuur te kunnen leggen, en vandaar dat ze voor één kleur hebben gekozen.

  2. Dit verhaal klinkt zo schattig! Het is dat ik geen kinderen heb om het verhaal aan voor te lezen, maar ik houd het in mijn achterhoofd als een leuk cadeautje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.