Memory konijn – Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Memory konijn

Konijn zoekt het andere konijn.
Maar hij vindt een vliegtuig.
‘Waar is het andere konijn?’ vraagt Konijn aan de vogels.
‘Dat weten we niet. Zullen we helpen met zoeken?’

Korte inhoud
“Konijn zoekt het andere konijn. Maar hij vindt… een vliegtuig. Tijd om op reis te gaan!

Iedereen kent wel het favoriete kinderspel memory, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk dubbele afbeeldingen te vinden in een reeks omgedraaide speelkaartjes.
Memory konijn begint als een blad vol speelkaartjes met de rug naar boven. Het eerste kaartje dat is omgedraaid is dat van Konijn. Hij kruipt uit zijn kaartje en gaat op zoek naar het andere konijn.”

Auteur & illustrator
“Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is fulltime schrijfster, zowel van verhalen voor kinderen als van teksten voor bedrijven. Ze vormt met haar echtgenoot Martijn van der Linden een geweldig kunstenaarskoppel.

Martijn van der Linden (Oostburg, 1979) studeerde van 1997 tot 2001 illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In het derde jaar kreeg hij zijn eerste opdracht van uitgeverij Lemniscaat: Het prinsenkind. Tegenwoordig werkt hij voor verschillende uitgeverijen als illustrator. Hij maakt omslagen, binnenwerk en prentenboeken.”

Mijn mening
Memory konijn is een prentenboek mét spel erbij. Eerst lees je het verhaal van Konijn die op zoek is naar het tweede konijn, net als in een echt memory-spel. Er wordt hem aan alle kanten hulp aangeboden, maar als de anderen hun dubbelgangers vinden is Konijn weer alleen. De illustraties zijn vrij eenvoudig en lekker fris en het verhaaltje, wat uit weinig tekst bestaat, is erg origineel.
En als je dan het verhaal uit hebt, kun je zelf memory spelen met de kaartjes achterin het boek, waarop alle bekende figuren uit het verhaal staan. Heel erg leuk bedacht!
Dubbel plezier met Memory konijn dus; lees- en speelplezier!

Memory konijn
ISBN 9789047701682 – Uitgever: Lemniscaat – 48 pagina’s – Verschenen: juli 2015 – Tekst: Maranke Rinck – Illustraties: Martijn van der Linden
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Memory konijn – Maranke Rinck & Martijn van der Linden

  1. Een heel origineel boek. Anders geïllustreerd dan andere uitgaven van deze tekenaar, maar heel sprekend met veel wit. Genoten van dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.