De Nationale Voorleesdagen: Prentenboek TopTien 3 & 4


De Nationale Voorleesdagen 2017
Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari. In deze periode wordt er in de kinderopvang, op scholen, in bibliotheken en in boekhandels extra aandacht besteed aan prentenboeken en voorlezen. Ieder jaar wordt er een Prentenboek van het Jaar gekozen (dit jaar De kleine walvis) en een Prentenboek TopTien samengesteld. Ik ga proberen deze periode zoveel mogelijk van die prentenboeken te bespreken voor jullie! Vandaag boek 3 & 4 (Uitgeverij Gottmer):


Kleine blauwe truck – Alice Schertle & ill. Jill McElmurry
“Kleine blauwe truck staat
altijd voor iedereen klaar.
Hij helpt zélfs die onaardige
Grote gele truck een handje”

Daar heb je Kleine blauwe truck.
Zijn remmen doen het goed,
zijn motor is in orde
en zijn toeter ook: Toe-toet!

Mijn mening
Wat een lieve en kleurrijke illustraties staan er in dit prentenboek! En het verhaal is ook al zo schattig. Het gaat over Kleine blauwe truck, die bevriend is met alle dieren. Grote gele truck raast voorbij, is onaardig en vindt zichzelf heel belangrijk. Dan komt hij vast te zitten in de modder en heeft hij hulp nodig…
Een verhaal over vriendschap, elkaar helpen en inzien dat aardig zijn je veel verder brengt. In het boek komen allerlei auto- en dierengeluiden voorbij die je lekker samen met je kind kunt nadoen. Een vrolijk en lief geheel!


Van wie is die hoed? – Joukje Akveld & ill. Thé Tjong-Khing
“Links een hoge hoed, rechts vier figuurtjes: een sporter, een vrouw in een strandjurk, een sneeuwman en Sinterklaas.
Van wie is die hoed?
Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening: natuurlijk is het de sneeuwman met zijn hoge hoed!”

van wie is die mijter?

Mijn mening
In dit stevige kartonboek ga je op zoek naar de eigenaar van het afgebeelde hoofddeksel. Hoort de muts bij de ridder, de ruiter, de zomerse dame of de kok? Er komen negen verschillende hoofddeksels voorbij, waarbij je steeds uit vier verschillende eigenaren kunt kiezen. Vervolgens is er een pagina met een scène uit het leven van de eigenaar te zien, waarbij er overal een grapje in verborgen zit. Een heel erg leuk kijk- en zoekboek voor peuters, met humoristische, warme en herkenbare illustraties van Thé Tjong-Khing.

[bol_product_links block_id=”bol_588aff8ff035d_selected-products” products=”9200000035871403,9200000040006451″ name=”kleine blauwe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De Nationale Voorleesdagen: Prentenboek TopTien 3 & 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.