Van wie is die auto? – Joukje Akveld & Philip Hopman


Over het boek
“In het nieuwste deel van de serie ‘Van wie is …’ laten Joukje Akveld en illustrator Philip Hopman peuters kennismaken met voertuigen. Wie hoort er bij de raceauto? En wie bij de ambulance? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening!”

Over de serie
In elk deel van deze serie peuterboekjes van Joukje Akveld wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? Elk deel zal door een andere bekende illustrator worden geïllustreerd, zodat ook de jongste peuters kennis kunnen maken met hun veelzijdige werk.
De illustraties van het eerste boekje: Van wie is die hoed? zijn van Thé Tjong-Khing, de illustraties van het tweede deel: Van wie is dat huis? zijn van Annemarie van Haeringen, de illustraties van (dit) derde deel zijn van Philip Hopman (die we kennen van de Boer Boris boeken) en de illustraties van het nieuwste deel: Van wie is die staart? zijn van Martijn van der Linden.


Mijn mening
Eerder besprak ik voor de Voorleesdagen al het eerste deel uit deze Van wie is… serie: Van wie is die hoed? een erg grappig kartonboek. Nu mocht ik het derde deel bespreken:

Van wie is die auto? Van de brandweerman, de begrafenisondernemer, de chauffeur of de coureur? Op de ene bladzijde het voertuig, op de andere de keuze uit vier herkenbaar uitgedoste mensen. Aan jouw peuter de keuze bij wie het voertuig hoort. Er komen negen voertuigen voorbij en daarna iedere keer een illustratie met een scène waarin het voertuig en zijn bestuurder voorkomt. Alle illustraties samen vormen een verhaal, je ziet ook vaak bekenden terugkomen. En pas op de laatste bladzijde kom je achter de clou 😉

Heel erg leuk dat de illustrator ook zijn Boer Boris een rolletje geeft in dit prentenboek, dat zal bij veel kinderen herkenning oproepen.
Wat is het weer goed gedaan, dit kartonnen kijk- en zoekboek! Met weinig tekst en vooral veel kijken wordt er zomaar een heel verhaal verteld. Less is more… Een ontzettend leuk, kleurrijk boekje met een humoristische wending. Echt een aanrader om delen uit deze serie cadeau te geven aan peuters! Hier thuis is het een succes.

van wie is die auto?
ISBN 9789025766818 – Uitgever: Gottmer – 34 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Illustraties: Philip Hopman

[bol_product_links block_id=”bol_594a4fd217e77_selected-products” products=”9200000035871403,9200000051724611,9200000072026054,9200000075471454″ name=”van wie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Van wie is die auto? – Joukje Akveld & Philip Hopman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.