Cookart – Jennifer Foster & Lianne Koster

Cookart

Een andere kijk op eten in combinatie met onze designachtergrond heeft ervoor gezorgd dat onze focus op de styling en het aankleden kwam te liggen.

Korte inhoud
Kom jij qua eetinspiratie vaak niet verder dan aardappelen, vlees en groenten? Ziet jouw gedekte tafel er vooral praktisch uit? Of worden je kinderen de standaard zandkoekjes bakken een beetje zat? Cookart, de kunst van het eten geeft kinderen en volwassenen een andere kijk op eten. Alles draait om smullen en schoonheid, kunst en koken, smaak en sfeer.

Laat je door de creatieve tips en schitterende foto’s inspireren tot het maken van de prachtigste en gekste gerechten. Want rijst hoeft niet alleen maar wit te zijn en bloemen zijn niet alleen om naar te kijken. Leef je uit op paarse aardappelpuree, kanten koekjes, bananenfrietjes, chocoladeworst en andere heerlijke hartige snacks, tussendoortjes, kleurrijke zoetigheden en bijzondere hoofdgerechten. Het stylen van de tafel hoort er natuurlijk ook bij. Wat Cookart laat zien is dat je zó veel meer kunt met eten. Leuk voor kinderen, volwassenen en natuurlijk helemaal leuk om er samen mee aan de slag te gaan!

cookart-koos-de-bal
Ik probeerde het recept Koos de bal uit

Auteurs
Jennifer Foster en Lianne Koster werken samen onder de naam Cookart. Hun passie voor lekker eten en gedrevenheid iets moois te willen creëren, is het begin geweest van Cookart, studio voor receptontwikkeling en foodstyling. Doordat ze beiden werkzaam zijn in de designsector benaderen zij eten vanuit een esthetische invalshoek. Wie wil er nou niet mooi eten!”

cookart-ingredienten
De ingrediënten (moest eigenlijk met alleen zonnebloempitjes, maar ik had salademix met o.a. zonnebloempitjes)

Mijn mening
Wat een plaatje om te zien hè dit kookboek! Het is dan ook geen gewoon kookboek, maar een boek over de kunst van het eten. En dat zie je terug!

De auteurs benaderen eten vanuit een esthetische invalshoek, het moet niet alleen heel lekker zijn, het moet er ook heel mooi uitzien. En dat resulteert in de meest bijzondere recepten; groene crèpes, paardenbloemenchips, rijst in allerlei kleuren, paarse aardappelpuree, mozaïekchocolade, cake-ijsjes, worteldonuts, koekjes of ijsblokjes met eetbare bloemen erin, etc., etc… Recepten die niet alleen (vast) lekker zijn, maar ook prachtig op de foto staan.

Daarnaast worden er stylingtips gegeven. Zo laten ze onder andere zien hoe je een lamp van gummibeertjes maakt, hoe je ballonnen vult met confetti voor een feestelijk effect, hoe je de randen van glazen leuk versiert met een discodip-randje of hoe je stempels maakt van groenten.

Dit boek is niet alleen gericht op volwassenen, maar ook op kinderen. De recepten zijn helder en toegankelijk en er staat aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is, hoe lang het bereiden ongeveer duurt en of er hulp van een volwassene gewenst is. Soms staan er ook tips bij voor een alternatief of een extraatje.

Cookart is een prachtig kookboek om in je kast of op je koffietafel te hebben, een plaatje om naar te kijken en boordevol creatieve en lekkere recepten die allemaal zeer fotogeniek zijn en niet te ingewikkeld om te bereiden. Leuk om zelf of samen met de kinderen mee aan de slag te gaan!

Het resultaat! Verrukkelijk
Het resultaat! Verrukkelijk

Cookart
ISBN 9789463190213 – Uitgever: Scriptum – 160 pagina’s – Verschenen: oktober 2016

[bol_product_links block_id=”bol_58287bc95a547_selected-products” products=”9200000059367314″ name=”cookart” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.