Ridder Roa en de gevaarlijke draak – Pim Lammers & Natascha Stenvert

Er was eens een prinses
die een nette jurk moest dragen.
Maar eigenlijk wilde ze dat niet…

Korte inhoud
“Prinses Roa moet trouwen, alleen kan dat niet: alle ridders zijn op!
Ze probeerden een andere prinses te redden.
Maar zijn allemaal verslagen door een gevaarlijke draak.
Nu zijn er in heel het land geen ridders meer over.
En dat is een groot probleem.
Want met wie moet Roa nu trouwen?
En wie moet de prinses redden?

Gelukkig heeft prinses Roa een plan.
Zij gaat die prinses gewoon redden!”

Veel liever wil ze zélf een ridder zijn!
Dan kan ze op avontuur gaan.
Vechten met draken of op zoek naar schatten.
Boeven, schurken en dieven vangen.
En natuurlijk prinsessen redden!

‘Dus er zijn geen ridders meer?’
De koningin kijkt Lakei 121 aan.
Die schudt zijn hoofd.
‘Alle ridders hebben het geprobeerd,’ zegt hij.
‘Maar niet één kwam terug.
En prinses Ayla is nog altijd niet gered.’ 

Mijn mening
Dit kleurrijke boek kwam binnen en ik was er meteen weg van!  Ook leek het me echt wat voor onze kleurrijke Levi (7), maar het bleek nog net iets te moeilijk voor hem om zelf te lezen (AVI M5). Dus ik heb het boek voorgelezen aan mijn mannen en zo hebben we er alle vier van genoten!

Prinses Roa moet trouwen met een ridder en mag niet op avontuur gaan, dat zijn de regels: zo staat het in Het Boek, maar dat wil Roa helemaal niet. Ze wil veel liever zelf een ridder zijn! Die kans krijgt ze als blijkt dat alle ridders op zijn omdat ze niet zijn teruggekeerd van hun poging prinses Ayla te redden van de gevaarlijke draak.
Prinsessen moeten gered worden door ridders (regel 16, Het Boek), dus gaat Roa het bij gebrek aan ridders maar zelf doen. Ridder Roa gaat op avontuur om de mooie prinses Ayla (zucht ) te redden!
Zal ze haar ‘Lang en gelukkig’ uiteindelijk krijgen? Ook al is het misschien niet helemaal volgens de regels van Het Boek?

Had ik al gezegd dat we met zijn allen hebben genoten van dit boek?
Wat een ontzettend leuk en avontuurlijk en lief verhaal!! En wat een vrolijke, leuke, grappige illustraties!  Een heerlijk verfrissend geheel!
Geweldig dat prinses/ridder Roa zo haar vraagtekens heeft bij de ‘sprookjesregels’ uit Het Boek en dat ze uiteindelijk gewoon lekker haar ding doet, ze wil zijn wie ze is en zich niet aan zo’n keurslijf houden. De stoere en moedige Ridder Roa weet wat obstakels te overwinnen op weg naar de draak en de mooie prinses Ayla, maar als ze de prinses eenmaal gered heeft is ze ineens wel wat verlegen…
Het verhaal op AVI M5 niveau leest heerlijk soepel weg – dat wil met voorlezen van AVI-boeken nog weleens anders zijn – en bevat naast het spannende avontuur en de opbloeiende liefde ook lekker veel humor! Hoe Roa de rovers om de tuin leidt, een tovenaar die YouTuber is, de ‘gevaarlijke’ draak… We hebben in ieder geval flink zitten grinniken tijdens het lezen, altijd fijn!
Wij zijn verliefd geworden op Ridder Roa, die laat zien dat prinsessen ook ridders kunnen zijn en op avontuur kunnen gaan en prinsessen kunnen redden en verliefd kunnen worden op wie ze zelf willen. Op naar het volgende avontuur!

En als ridders het niet doen…
dan moet een prinses het maar doen!
Roa staat op van haar troon.
Ze loopt naar het harnas op de grond.
Zou het haar passen?


Ridder Roa en de gevaarlijke draak 
ISBN 9789048739530 – Zwijsen Uitgeverij – 64 pagina’s – Verschenen: mei 2021 – Illustraties: Natascha Stenvert – Deel 1 in de Ridder Roa-serie – AVI M5 – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.