Maestra – L.S. Hilton (+ winactie!)

Maestra - L.S. Hilton

Het idee was dat ze een meisje kozen dat hen aanstond en met haar op een van de roze fluwelen zitjes plaatsnamen, wat nogal bot ‘geboekt worden’ werd genoemd.

Korte inhoud
“Judith Rashleigh werkt overdag als assistent in een gerenommeerd Londens veilinghuis en om rond te kunnen komen is ze ’s nachts hostess in een chique club in de West End-buurt. Als ze een vervalsing ontdekt, wordt ze bij het veilinghuis ontslagen en vlucht ze met een welwillende en rijke klant van de nachtclub naar de Franse Rivièra. Als ze daar, zich lavend tussen de rich and famous, op de fraudezaak stuit die haar uit Londen heeft doen vluchten, zint ze op zoete wraak…”

Ik had geen idee wat ik ging doen, maar ik had wel negenduizend euro en ik was onderweg naar Italië.

Auteur
“L.S. Hilton is opgegroeid in Engeland en heeft in Key West, New York, Florence, Parijs en Milaan gewoond. Tegenwoordig woont ze in Londen. Ze studeerde Engels en kunstgeschiedenis. Maestra, het eerste deel in een trilogie, zal in 26 landen vertaald worden en de filmrechten werden verkocht aan Columbia Pictures.”

Mijn mening
Ik was een tijdje terug op de spetterende boekpresentatie van Maestra in de Hermitage in Amsterdam (verslag). Het boek werd en wordt groots in de media gezet en flink aangeprezen als dé meest zinderende thriller van dit jaar. Aangezien ik wel van erotische thrillers houd en ook de kunstwereld me erg boeit kon ik wel uitzien naar dit boek!

Vol goede moed begon ik in mijn vakantie, heerlijk in het zonnetje liggend, aan het boek, met hoge verwachtingen… Te hoog bleek helaas. Ik vond het verhaal, wat echt veel potentie heeft, erg tegenvallen. Ik werd niet meteen gegrepen en toen ik er wel beter in kwam bleek ik de hoofdpersoon niet sympathiek en eigenlijk zelfs erg oppervlakkig te vinden. Ze komt wel erg makkelijk weg met van alles en ze kwam op mij erg gevoelloos over.

Het verhaal was me niet spannend genoeg, wat ik wel verwachtte met zo’n plot, de erotiek, waar ik echt niet vies van ben in een boek, was ook al zo oppervlakkig en paste naar mijn mening net niet lekker in het verhaal, en het verhaal was me gewoon niet diepgaand genoeg.

Wat ik wel grappig vind is dat de hoofdpersoon ook Judith heet en dat niet alleen, haar tweede naam is Lauren, de mijne Laura! Dat geeft het boek dan toch wel net wat extra’s 😉
Ik vond het idee van het verhaal wel heel interessant en ik vond het wel boeiend hoe Judith zich elke keer weer overal uit weet te redden. Ik ben dus wel benieuwd hoe deze serie verdergaat en of ik de volgende delen sterker ga vinden. Ik geef ze nog wel een kans.
En de film wil ik ondanks alles zeker gaan zien, heel nieuwsgierig wat ze daarvan gaan maken. Wie weet wordt de film in dit geval wel beter dan het boek?

Winactie
Mocht je nou denken: “klets jij maar lekker! Ik wil dat boek toch echt wel lezen!” Dan is dat mooi 😉 Ik heb namelijk een gesigneerd (in het Nederlands) exemplaar extra gekregen om weg te geven. (Een leuke manier om te vieren dat mijn Facebook-pagina al meer dan 750 likes heeft! Thanks!!)
Wat doe je om kans te maken?

 • je volgt mijn blog op minstens één van de mogelijke manieren
 • je laat me in een reactie hieronder weten waarom jij het boek móét hebben
 • delen van de actie op social media mag, maar moet niet
 • je reageert uiterlijk dinsdag 31 mei, woensdag 1 juni maak ik de winnaar bekend
 • heb je gewonnen? Reageer dan ajb uiterlijk vrijdag 3 juni!
 • alleen adressen in Nederland kunnen meedoen (sorry!)

De winactie is afgelopen! Mariska is de winnaar en heeft een mailtje ontvangen! Bedankt voor het meedoen 🙂

-X- Judith

Maestra
ISBN 9789044348989 – Uitgever: The House of Books – 320 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Vertaald door: Yolande Ligterink
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

29 thoughts on “Maestra – L.S. Hilton (+ winactie!)

 1. Ik heb het boek hier liggen en is direct aan de beurt zodra ik mijn huidige boek uit heb (als ik uit mijn leesdip ben :p) . Heb er eigenlijk nog geen lovende recensie over gezien, maar dat maakt me wel extra benieuwd! Haha

 2. Door je recensie ga ik twijfelen aan het boek maar ik wil toch vooral graag zelf weten wat ik ervan zal vinden. Dus ik wil graag het boeken winnen om hopelijk zelf te ontdekken dat ik het een heel fijn ook vind!

 3. Ondanks dat je er niet heel enthousiast over bent, lijkt het me geen verkeerd boek en zou ik het graag willen winnen. Duidelijk een geval van erg hoge verwachtingen kweken met de marketing, maar die niet waar maken. Mijn verwachtingen zijn nu al wat getemperd, dus het lijkt me een prima vakantieboek!

 4. Ik loot graag mee. Verschillende meningen over dit boek maken mij nieuwsgierig. De een vind het goed de ander valt het tegen. Ik zou er graag zelf mijn oordeel over vellen

 5. Ik ben super benieuwd naar dit boek en zeg nu zelf zoete wraak klinkt altijd goed toch 😉 lijkt me een spannend boek!

 6. Ik wordt ZO nieuwsgierig van alle aandacht die dit boek krijgt…. Ik wil graag zelf bepalen of het een goed boek is.

 7. Door alles wat er al over dit boek is geschreven, ben ik erg benieuwd! Ik ga er nu met andere verwachtingen in, dus wie weet valt het dan mee. Ik vertel het je graag ? Dus ja ik zou dit exemplaar wel willen winnen.

 8. Waaaaaat?! Gesigneerd?een gesigneerde erotische thriller, wauw, klinkt zinderend spannend 😉 Ja hallo dat wil ik maar al te graag! Wat ik zou tof vind van jou winacties is dat je niet altijd social media nodig hebt, aangezien ik dat niet heb val ik er vaak zo ie zo al buiten… Dus duimen nu!

 9. Super leuke boek lijkt me.. Waarom ik mee doe is dat het een mooi cadeau is om mijn vriendin te geven.. Ik volg je op fb

 10. ik gun het zeker iemand, want ik heb Maestra net gelezen en ik heb wel een lovende recensie geschreven en ondanks dat het geen zinderende erotische thriller is vond ik het wel een spannend verhaal! Ben dus ook benieuwd naar het vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.