Londen – Kiki van Dijk

… even had ze weer die adrenalinestoot gevoeld. De zoektocht naar de waarheid en de opwinding die bij de jacht op een goed verhaal hoorde.

Korte inhoud 
“De Nederlandse journalist Kate woont met haar zoon al jaren in Londen. Om rond te kunnen komen na haar scheiding moet ze keihard werken, dus maakt ze voor haar Instagramkanaal elke dag zoveel mogelijk paparazzifoto’s van celebrity’s. En met succes: haar volgersaantal blijft maar stijgen. Maar dan worden er vips vergiftigd – soms zelfs met een dodelijke afloop. Er lijkt er een link te zijn met het account van Kate, en plotseling keert de online-wereld zich tegen haar. Kate moet er zo snel mogelijk achter komen wie haar verdacht probeert te maken. Een levensgevaarlijk kat-en-muisspel volgt, waarin ze niemand meer zomaar kan vertrouwen…”

Verdorie, had ze het zich nu weer ingebeeld? Dit is wat angst met je doet, zei ze streng tegen zichzelf. Kennelijk werd je ook in real life opgefokt als mensen je online bedreigden.

Mijn mening 
Een nieuwe Kiki van Dijk! Daar verheug ik me altijd enorm op, het zijn namelijk heerlijk vlotte en pakkende thrillers, de ene keer zomers, de andere keer winters. Dit keer zijn we in winters Londen!

Journalist Kate (45) werkte ooit voor The Guardian, maar na haar scheiding heeft ze meer inkomsten nodig om voor zichzelf en haar tienerzoon Alistair (16) te kunnen zorgen, dus ze is paparazzi-Instagrammer geworden en heeft nu samen met haar fotograaf Bertie een goedlopend en flink groeiend ‘celebrityblog’: @kateseesyou. Maar dan worden er vips, die zij toevallig net daarvoor op haar account gedeeld heeft, gedrogeerd te worden en in het ziekenhuis te eindigen, en sommigen komen daar zelfs niet levend uit. Wat is het verband met @kateseesyou? Kate begint flinke haatreacties te krijgen en krijgt zelfs dreigbrieven aan huis, alles anoniem natuurlijk. Heeft iemand het op Kate voorzien? En zijn zij en haar zoon nog wel veilig? Kate weet niet meer wie ze nog kan vertrouwen…

Ik vond het verhaal niet meteen erg spannend, maar wel heel erg pakkend. Ik werd vanaf het begin gegrepen en meegevoerd het steeds spannender wordende verhaal in. Eerst lijkt het nog toeval wat er gebeurt met de beroemdheden, maar dan begint het steeds meer op een persoonlijke aanval op Kate’s account te lijken en zelfs steeds meer op een persoonlijke aanval op Kate zelf… Heel beangstigend, want via social media is het natuurlijk heel lastig om echte mensen te traceren… En dan begint Kate ook nog het gevoel te krijgen dat ze gevolgd wordt en in de gaten gehouden wordt. Creepy!! Wie zal er achter al het drugsgedoe zitten? En waarom wordt Kate erbij betrokken?
Het verhaal leest heerlijk vlot, zoals ik gewend ben van Kiki, zodat je alleen maar door, door, door wilt met lezen. Ik leefde mee en beleefde mee! Ik zag het verhaal echt voor me als een spannende film/serie, zich afspelend in grimmig winters Londen, in rijke buurten en minder rijke buurten, de hele tijd met die drugs-dreiging en het wantrouwen… Ik heb er weer heel erg van genoten!  Op naar de volgende bestemming!

Londen 
ISBN 9789401618687 – Xander Uitgevers – 288 pagina’s – Verschenen: november 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.