Onderstroom – Lucy Clarke

Onderstroom - Lucy Clarke

Maar boven is alleen een lichaam.
En een zeiljacht.
Aan boord, terwijl blote voeten over het door de zon verweerde dek bewegen, zijn onder de bemanning de eerste sporen van angst merkbaar.

Korte inhoud
“Wanneer twee hartsvriendinnen gaan backpacken in Zuidoost-AziΓ« om hun problemen thuis achter zich te laten, krijgen ze de mogelijkheid mee te varen op The Blue, een zeiljacht dat onderweg is van de Filipijnen naar Nieuw-Zeeland. De reis op zee is paradijselijk: de meiden zwemmen in helderblauwe lagunes en drinken cocktails onder de sterrenhemel in het gezelschap van nieuwe vrienden. Maar al snel komen ze erachter dat zij niet de enigen zijn die een verleden met zich meedragen. Dan raakt een van de vrienden vermist, op volle zee, en wantrouwen en leugens dreigen een eind te maken aan de reis. Maar sommigen zijn niet van plan dit paradijs op te geven, tegen geen enkele prijs.

Onderstroom is een nagelbijtend spannende pageturner die de lezer meeneemt naar exotische eilanden en verboden liefde op een fatale zeereis waarbij niemand het jacht kan verlaten.”

Shell had de bemanning omschreven als zwervers en avonturiers, maar zo naar hen kijkend vroeg Lana zich af of het de honger naar avontuur was die hen hier had gebracht, of dat ze misschien allemaal een reden hadden gehad om hun oude bestaan achter zich te laten.

Auteur
“Lucy Clarke studeerde Engelse Literatuurwetenschap en doceerde creative writing. Tegenwoordig is ze fulltime schrijfster. Samen met haar man en zoontjeΒ reist ze ’s winters over de wereld en woont ze ’s zomers aan de zuidkust van Engeland.”

Mijn mening
Al sinds haar eerste boek verscheen in het Nederlands ben ik fan van Lucy Clarke. Ik heb haar vorige twee toppers van boeken ook besproken op mijn blog, je vindt de recensies hier. Je begrijpt dat ik dus veel zin had in dit nieuwe boek! Ik heb hem tijdens mijn vakantie dan ook verslonden πŸ™‚

Al vanaf het begin leest het verhaal lekker vlot weg en zit je in het verhaal. In het boek wisselt TOEN af met NU, waardoor stukje bij beetje duidelijk wordt waarom Lana acht maandenΒ geleden zeiljacht The Blue verliet en zonder haar beste vriendin Kitty, waarmee ze op reis was,Β in Nieuw Zeeland is gaan wonen. Wat begon als een droom van een reis voor vriendinnen Lana en Kitty, wekenlang in het paradijs, op een zeiljacht met vijf andere jonge mensen, begon steeds meer op een nachtmerrie te lijken…

Dit meeslepende verhaal vol onderhuidse spanningen, over vriendschap en geheimen, heeft me ademloos achtergelaten. Het enige wat ik dacht toen ik het uit had was: WOW! En: zie je wel, daarom stelde ik het lezen zo lang uit, ik wil dit boek helemaal niet uit hebben! πŸ˜‰
Lucy Clarke heeft het weer gedaan, ze heeft weer een verhaal geschreven wat angstaanjagend realistisch is en wat allerlei emoties in je oproept. Ik heb genoten!

Onderstroom
ISBN 9789026334245 – Uitgever: Ambo Anthos – 336 pagina’s – Verschenen: maart 2016 – Originele titel: The Blue – Vertaald door: Bert Meelker
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Onderstroom – Lucy Clarke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.