Blogtour: Seance – Kevin Valgaeren

Seance - Kevin Valgaeren

Francis Whitman was de naam van de beroemde wetenschapper die geboren werd op 12 januari 1839 en tachtig jaar later, tijdens de namiddag van 4 april 1919, op gruwelijke wijze van ons heenging.
Ik was Francis Whitman.
En dit is mijn verhaal .

Achterflap
“Londen, 19de eeuw. Dr. Francis Whitman, ooit een gevierd chemicus, wordt door een journalist gevraagd om een seance bij te wonen van het lokale fenomeen Elizabeth Archer. Zijn opdracht is om op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat dit spirituele medium een oplichtster is. Het feit dat Miss Archer nooit in één ruimte te zien is met de geest die ze oproept en dat ze als twee druppels water op elkaar lijken, maakt het werk van Dr. Whitman aanvankelijk eenvoudig. Maar niets is wat het lijkt, vooral wanneer er een dodelijk slachtoffer valt…”

  Elizabeth Archer.
Kon zij de redding zijn van mijn wankelende geloof, een einde maken aan mijn neurotische aanvallen en mijn carrière nieuw leven inblazen?

Auteur
“Kevin Valgaeren won met zijn debuut De Ziener de Schaduwprijs 2012 voor het beste spannende Nederlandstalige debuut. Met zijn derde roman, Seance, een ongelofelijk verhaal geïnspireerd op waargebeurde feiten, levert hij opnieuw een meesterwerk af.”

Mijn mening
Toen ik gevraagd werd om mee te doen aan de blogtour rond dit boek (zie de FB-pagina van Terra Lannoo voor de andere recensies) was ik meteen enthousiast, want de korte inhoud van Seance sprak me enorm aan. “Passie, mysterie en spanning” in een gothic novel, en dan ook nog eens gebaseerd op waargebeurde feiten, dat leek me wel wat!

Vanaf de proloog had het verhaal me te pakken. Het begint meteen spannend, want de verteller komt op een gruwelijke manier aan zijn einde, iets met een zwarte mist en Het Kwaad. Daarna begint hij zijn verhaal te vertellen, de gebeurtenissen die geleid hebben tot zijn dood. Zijn wetenschappelijke onderzoek naar het medium Elizabeth Archer en het verhaal over zijn grote liefde, Katie King, een geest…

Je wordt in Seance meegesleept in het verhaal van Francis Whitman, het verhaal en zijn personages zijn levensecht en je waant je echt even in het Londen van de 19e eeuw. Ik kon alles zo voor me zien en ik kon de sfeer proeven. Als je me zou vertellen dat dit boek door een Engelse auteur uit de 19e eeuw geschreven was, zou ik het zo geloven. Knap geschreven!

Het verhaal is spannend, mysterieus, romantisch en onwijs fascinerend! Ik kon gewoonweg niet stoppen met lezen.
Was Elizabeth een echt medium? Kan de liefde tussen een levend mens en een geest standhouden?
Ik vind Seance echt een hele sterke gothic novel, een verhaal wat je weet te betoveren. Ik heb genoten van dit geweldige boek!

Seance
ISBN 9789401432641 – Uitgever: Lannoo – 352 pagina’s – Verschenen: februari 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

8 thoughts on “Blogtour: Seance – Kevin Valgaeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.