Kevin de Vampier – Matt Brown & Flavia Sorrentino

Je kon bijna niet zien dat Kevin Aurelius een vampier was. Hij zag er gewoon uit als ieder ander kind van tien.
Nou ja, op zijn scherpe hoektanden na natuurlijk.
En het feit dat hij geen schaduw had.
En dat hij onsterfelijk was.
Maar verder merkte je er bijna niks van.

KORTE INHOUD 
“Kevin is een doodnormale jongen.
Alleen heeft hij geen schaduw. Wel scherpe hoektanden. O ja, hij is ook nog eens onsterfelijk.
Samen met zijn familie is Kevin op weg naar het Doodsangstfestival wanneer ze door hun defecte navigatievleermuis stranden in een vreemd stadje. De burgemeester heeft er alle pret afgeschaft om te voorkomen dat het monster dat achter de heuvels leeft wakker wordt…
Zal het Kevin en zijn nieuwe beste vriendin Bibi lukken het stadje te redden? Zal hij ooit kunnen veranderen in een vleermuis zoals de rest van zijn familie? En waarom eten weerwolven geen toffee?”

De schaduw van de Koude Berg splitste Beneden-Ellende op in tweeën. Alles waar de schaduw overheen viel stond bekend als Beneden-Beneden-Ellende, en alles wat buiten de schaduw viel werd Boven-Beneden-Ellende genoemd. 

‘Het is nu drieënzeventig jaar veilig in Beneden-Ellende, omdat deze gemeenteraad ervoor heeft gezorgd dat hier géén pret wordt gemaakt. Geen leuke dingen, geen kleurrijke of luidruchtige activiteiten. NOOIT!’ 

MIJN MENING 
Wat een ontzettend aansprekend boek om te zien! De korte inhoud sprak me ook meteen aan. Dit moest wel een heerlijk humoristisch kinderboek (7+) zijn!

Kevin (10) is een vampier. Hij lijkt een gewone jongen, maar heeft scherpe hoektanden, geen schaduw, twee harten en is onsterfelijk. En zijn hond Hond, is geen hond, maar wat dan wel? Dat weet niemand…
Samen met zijn ouders, broer en zus en hun circusfamilie (allerlei soorten monsters) waren ze op weg naar het Doodsangstfestival, maar omdat de vleermuisnavigatie het niet goed deed, kwamen ze terecht in Beneden-Ellende, waar mensen wonen.
Ze hebben nog nooit mensen gezien, maar wel hele rare verhalen over ze gehoord… Maar: ze hebben geld nodig om verder te kunnen reizen, dus besluiten ze daar hun Circus Monstromo op te zetten en voorstellingen te gaan geven. Niet wetende dat er in Beneden-Ellende géén pret en géén lawaai gemaakt mag worden. Er zit namelijk een monster in de Koude Berg, en dat monster mag niet wakker worden! (Bovendien zijn de mensen doodsbang voor álle monsters…)
Kunnen Kevin en zijn nieuwe vriendin Bibi (de enige die geen angst kent) het stadje redden? Zullen de mensen de monsters accepteren? Zullen ze ooit weer lol gaan maken?

Dit boek is echt zó leuk!! Het verhaal is heerlijk humoristisch en een tikje spannend en de heerlijke illustraties van Flavia Sorrentino brengen het pakkende verhaal alleen nog maar meer tot leven!
In het verhaal zelf zit al lekker veel humor, ik heb váák zitten gniffelen tijdens het lezen (‘Hooggeplaatste Lapzwansen’), maar het meest gelachen heb ik om het Monster-Dossier dat na veel hoofdstukken volgt, waarin een aantal monsters aan je voorgesteld worden (Naam, Leeftijd, Soort, Baan in het circus, Houdt van, Houdt niet van… dat soort dingen!), briljant! (Ook het Beneden-Ellende-alfabet achterin, trouwens!)
Je beleeft de gebeurtenissen mee vanuit Kevin, die nog geen speciaal talent heeft en wie het nog niet lukt om in een vleermuis te veranderen (een boterham met jam lukt wel), daar baalt hij van. Hij wil graag monsterverzorger worden in het circus, of drakenrijder, maar daar is hij nog veel te jong voor… En vanuit Bibi, het mensenmeisje, dat als wees bij haar vreselijke tantes terechtkwam in het grauwe Beneden-Beneden-Ellende en een ellendig bestaan heeft. Zij is als enige niet bang voor Circus Monstromo en raakt bevriend met Kevin. Samen kunnen deze twee moedige buitenbeentjes de wereld aan!
Echt een onwijs leuke en geslaagde start van een nieuwe serie! Ik heb zin in meer! Benieuwd wat Kevin en Bibi verder nog gaan beleven…

‘Ik geloof dat ze bang voor ons zijn,’ zei hij.
Kevins vader lachte spottend. ‘Voor een stelletje vampiers, weerwolven en reuzen? Hoe kun je daar nou bang voor zijn?’ 

Kevin de Vampier 
ISBN 9789464042740 – Fontaine Uitgevers – 208 pagina’s – Verschenen: september 2023 – Vertaald door: Sabine Mutsaers – Illustraties: Flavia Sorrentino – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.