Kijk! Jane scoort! – Rachel Gibson

Kijk! Jane scoort!1
ISBN 9789045200903
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
304 pagina’s
Verschenen: februari 2013
Originele titel: See Jane score
Vertaald door: Frances van Gool

“Jane leeft een spannend single leven in de grote stad. Overdag is ze journaliste en is haar voornaamste taak het verslaan van het nieuws rondom het Chinooks ijshockeyteam, waarbij haar speciale aandacht uitgaat naar sexy goalie Luc Martineau. ’s Nachts schrijft ze prikkelende en spannende verhalen voor Honey Pie, het tijdschrift waar iedere man over praat…

Luc heeft een hekel aan alles wat met journalistiek, en journalisten in het bijzonder, te maken heeft. Hij wil met rust gelaten worden zodat hij het beste uit zijn ijshockeycarrière kan halen. Totdat hij opgescheept komt te zitten met Jane, een nieuwsgierige en bijdehante journaliste die in zijn verleden graaft en in de weg loopt, maar toch ook wel behoorlijk wat pluspunten heeft…”

Rachel Gibson is een succesvolle Amerikaanse Chicklit schrijfster die al behoorlijk wat prijzen in de wacht heeft gesleept met haar bestsellers. Als ze niet aan het schrijven is, is Rachel aan het varen met haar man of aan het shoppen voor schoenen.

“Al snel werd het haar duidelijk dat sommige verslaggevers haar ook vervelend vonden en dat geen van de spelers ook maar één van haar vragen zou beantwoorden. Ze was totaal niet verrast door het gedrag van de mannelijke journalisten. Haar collega’s van de sportredactie van de Times hadden haar niet beter behandeld.”

Jane Alcott, journaliste met een Sex and the City achtige column “Single in Seattle” in de Seattle Times, is gevraagd in te vallen voor een zieke sportverslaggever. Ze moet met ijshockeyteam de Chinooks mee op tournee en hun wedstrijden verslaan. De bijgelovige mannen van het team zijn niet blij met de vrouwelijke journaliste en ze doen er alles aan om haar kwijt te raken. Maar de kleine pittige Jane is niet op haar mondje gevallen en laat zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Ze moet zich alleen niet teveel laten afleiden door sexy goalie Luc. Is het alleen maar lust wat ze voelt of is er meer aan de hand?

Luc Martineau, de 32-jarige goalkeeper van de Chinooks, is al helemaal niet blij met de nieuwsgierige Jane. Hij heeft door slechte ervaringen in het verleden een bloedhekel aan journalisten. Hij wil zich compleet concentreren op zijn comeback na zijn knieblessures en pijnstillerverslaving en kan daarbij geen afleiding gebruiken van een irritante journaliste. Ze is compleet het tegenovergestelde van wat zijn type is, waarom speelt ze dan toch steeds door zijn hoofd?

“Ze wilde bij hem zijn, maar ze wilde wel meer zijn dan een of andere vrouw die hij meenam naar een motel. Meer dan een ijshockeyhoertje.

Als hij ooit zou ontdekken dat zijn Honey Pie was, dan hoefde ze niet meer tegen hem te knokken, dacht ze. Dan zou hij haar nooit meer willen zien en haar misschien wel haten.”

Naast haar baantje bij de Seattle Times schrijft Jane een column voor een mannenblad, de populaire verhalen van de sexy, voluptueuze nymfomane Honey Pie. Juist als zij en Luc wat nader tot elkaar lijken te komen begaat ze de fout een Honey Pie verhaal over hem in te sturen, iets waar hij niet blij mee zal zijn. Komt hij erachter dat zij de schrijfster is? Valt er nog wat te redden? Of was het sowieso niet meer dan pure seksuele aantrekkingskracht en heeft ze het onbewust uit zelfbehoud gedaan?

Kijk! Jane scoort! is geschreven vanuit de perspectieven van Jane en Luc, waardoor je zijn visie van Jane en zijn strijd met zichzelf ziet en haar kijk op de sexy maar onuitstaanbare Luc en haar gevoelens voor hem die steeds heftiger worden meemaakt.
Je gaat tijdens het lezen van allebei de hoofdpersonen houden. Van Luc die vastbesloten is zich weer te bewijzen op het ijs, na de laatste jaren die een dieptepunt waren, en die niet alleen worstelt met de zorg voor zijn halfzusje voor wie hij de enige nog levende familie is, maar ook met de (lust)gevoelens voor Jane. Ze is totaal zijn type niet en ook nog eens journaliste.
En van Jane, de pittige kleine tante die zich staande moet zien te houden in het bijgelovige sportwereldje vol testosteron, haantjesgedrag en grofgebekt publiek. (Zoals haar vriendin zo mooi zegt: “Sperma danst op het ijs.”) En daarbij haar gevoelens voor Luc, die haar alleen maar een oninteressante en irritante grijze muis lijkt te vinden, in bedwang moet zien te houden.

Humor, een flinke dosis testosteron, leuke hoofdpersonen, een ontluikende romance en de onomwonden seksscènes maken Kijk! Jane scoort! tot een heerlijke stoute Chicklit die smaakt naar meer. Rachel Gibson gaat om mijn lijstje met auteurs waar ik zeker meer van wil lezen.

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Kijk! Jane scoort! – Rachel Gibson

  1. Nu weet ik zeker dat ik deze wil hebben! Ook nog niks van Rachel Gibson gelezen gauw verandering in brengen als ik dit zo lees.
    Mooie recensie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.