Nachtvlucht – Eva Burgers

‘Het gaat niet zo goed met Oliver. Hij is ervan overtuigd dat er een crimineel achter die aanslag zit – een cliënt van zijn vader.’ 

Korte inhoud 
“De ouders van Rebel (17) zijn zes jaar eerder bij een hotelbrand omgekomen. Sindsdien woont ze samen met haar tante Marly in een dorpje aan de Nederlandse kust, waar ze een hechte vriendengroep vormt met Lilly Linn, Kai en Oliver.
Als in de herfstvakantie de oom van Oliver wordt neergestoken, terwijl de meiden net in een chaletje in België van hun vrijheid aan het genieten zijn, besluiten ze halsoverkop terug naar huis te gaan om Oliver te steunen.
Olivers vader is advocaat en Oliver is bang dat zijn vader de volgende op het lijstje zal zijn. De vier vrienden gaan zonder aarzelen op onderzoek uit, maar, geleerd van hun fouten in Afslag Zuid, betrekken ze dit keer meteen rechercheurs Peter en Anna erbij. Zal het ze op deze manier beter lukken de zaak op te lossen zonder dat er gewonden vallen?”

‘Ik kan me voorstellen dat het gevoelig ligt. Een aanslag, dreiging, constant op je hoede moeten zijn…’ 

Mijn mening 
Het eerste deel in de Rebel-mysterie serie van Eva Burgers vond ik een erg fijne jeugdthriller. Dit is het tweede deel over de onderzoekende Rebel en haar vrienden.

De herfstvakantie van Rebel (17) en haar vriendin Lilly Linn krijgt een hele andere wending als hun vriend Kai belt omdat de oom van hun vriend Oliver is neergestoken. Oliver is ervan overtuigd dat een cliënt van zijn vader de dader is en is bang dat zijn vader weleens het volgende slachtoffer kan zijn. De politie heeft geen reden dit te geloven en wil zijn familie niet extra beschermen. Oliver wil dus met zijn vrienden zelf maar op onderzoek uit gaan. Maar of dat nou zo verstandig is? Gelukkig besluit Rebel wel meteen hun contactpersoon bij de recherche (deel 1) in te lichten. Ook die heeft wel het vermoeden dat er een verband is met wat criminelen. Zijn Rebel en haar vrienden in gevaar nu ze zich erin mengen?

Ik zal meteen eerlijk bekennen dat ik dit deel helaas minder sterk vond dan het eerste. Ik vond het verhaal niet helemaal bevredigend; sommige dingen gingen me iets te vlot/makkelijk en sommige dingen vond ik net wat te ver gezocht.
Maar dat neemt niet weg dat het verhaal wel weer heerlijk vlot wegleest en lekker meeslepend is. Dat je verschillende verhaallijnen meekrijgt – het verhaal en onderzoek van Rebel en haar vrienden, het onderzoek van de recherche en iemands traumatische verleden – helpen daar zeker aan mee! Ik vind dat altijd wel fijn, dat er dan verschillende puzzelstukjes samenkomen op het einde en het toch niet helemaal zit zoals je eerst denkt.
Weer een spannende, lekker vlotte en pakkende jeugdthriller dus, maar door mij helaas dit keer niet helemaal met een tevreden gevoel dichtgeslagen.

Oliver had zijn taak als leidinggevende van het onderzoek op de steekpartij serieus opgepakt. Er was geen ontkomen aan. Hier zouden we de rest van de vakantie mee bezig zijn.

Nachtvlucht 
ISBN 9789493041325 – Gloude Publishing – 192 pagina’s – Verschenen: maart 2022 – Deel 2 in de Rebel-mysterie serie – Leeftijd: 12+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.