Het penthouse – Lotte Boot

Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd?
Kom dan zaterdag a.s. om 10 p.m. naar
Het Penthouse op Zuid.
Dress to impress.
*ID verplicht.
-X-

Korte inhoud 
“In de spannende thriller Het penthouse gaat June op zoek naar haar vriendin Roxy, die twee jaar geleden verdween. Men gaat ervan uit dat ze dood is, maar June heeft dat nooit geloofd. Ze is ervan overtuigd dat haar beste vriendin nog leeft. Als ze op een dag een mysterieus appje krijgt en een recente foto van Roxy, stort ze zich halsoverkop in een wereld waarvan een extravagant penthouse nog maar het begin is. Voor ze het weet, wordt ze versuft wakker in een privéjet die boven Amerika vliegt. Ze wilde toch weten waar Roxy was? Dan moet ze daar wel wat voor over hebben.

Dit boek bevat mogelijk gevoelige onderwerpen: seksueel misbruik.

Onmogelijk. Niet. Dit kon niet. Niet. Mogelijk.

We waren in de lucht. In de lúcht. 

Hoezo? Hóézo?

Was. Ik. In. De. 

FOKKING LUCHT?!

Mijn mening 
De vijfde Blossom Books Shortie! (“korte, toegankelijk geschreven novelles voor een hele fijne prijs” – Blossom Books) De eerste thriller in de reeks en de eerste van Lotte Boot (tevens mijn eerste kennismaking met Lotte), hopelijk volgen er meer als deze!

Roxy is al twee jaar weg. Verdwenen, spoorloos. Iedereen denkt inmiddels dat ze dood is, maar haar beste vriendin June (17) gelooft dat niet. Ze mist Roxy vreselijk en kan de hoop niet loslaten. Roxy had geheimen, dat wist June, maar zulke grote dat die haar ‘fataal’ geworden zijn?
Op een dag ontvangt ze een berichtje: als ze wil weten wat er met Roxy gebeurd is, moet ze naar Het Penthouse komen. Eenmaal bij het luxe penthouse aangekomen wil June het liefst hard gillend weer wegrennen, haar soort wereld is het niet… Maar dan wordt het zwart en komt ze bij… In een vliegtuig! Op weg naar Los Angeles! Als ze wil weten wat er met haar vriendin gebeurd is, zal ze hetzelfde moeten ondergaan…
Waar is ze in hemelsnaam in terecht gekomen??

Het verhaal begint met de dagboeknotities van June, waarin ze veel schrijft over hoe erg ze Roxy mist. Heel aangrijpend om te lezen, zeker omdat iedereen door lijkt te zijn gegaan met hun leven, terwijl June’s wereld nog altijd stilstaat sinds het verdwijnen van haar beste vriendin. “Roxy? Ben je daar?”
Dan ontvangt ze het berichtje over het penthouse en beleven we alles wat er vervolgens gebeurt mee vanuit June. Hoe ze daar heengaat, vol hoop om Roxy te zien, hoe ze opeens in Amerika is, wat ze daar allemaal voor bizars en angstaanjagends meemaakt… Onwijs meeslepend allemaal! En zo lekker vlot geschreven. Je kunt niet anders dan doorlezen. Hoe gaat dit aflopen? En echt de hele tijd dat gevoel: ‘wegwezen daar!!!’
Ik wil niet spoileren, dus niet te veel zeggen over waar June in terechtkomt, maar het is gebaseerd op iets wat echt gebeurd is (de personages in deze novelle zijn wel allemaal fictief). Iets met flinke machtsmisbruik… Feestjes, drugs, meiden… Afschuwelijk! Ik kreeg er echt buikpijn van tijdens het lezen.
Ik vond dit een hele geslaagde eerste kennismaking met Lotte Boot, een heerlijk weg lezend verhaal, onwijs (misselijkmakend) spannend en pakkend van begin tot eind. Een heel compleet, kort maar zeer krachtig verhaal! #moreplease

‘Waar is Roxy? Waarom heb ik haar nog steeds niet gezien?’
‘Je wilde toch weten wat er met je vriendin is gebeurd?’ reageerde ze korzelig.
Ik werd koud vanbinnen. Ze had dezelfde formulering gebruikt als in dat eerste berichtje dat ik had ontvangen. Ik knikte.
‘Er is maar één manier om daarachter te komen.’ Ze liet haar stem een octaaf zakken. ‘Door hetzelfde te ondergaan als zij.’ 

Het penthouse 
ISBN 9789463494083 – Uitgever: Blossom Books – 184 pagina’s – Verschenen: april 2023 – Blossom Books Shortie 005 – Leeftijd: 15+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.