Mijn Top 3 van april


Mijn top 3 van april
In april las ik 18 fijne boeken. De keuze was echt heel lastig! Maar dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Sommige mannen tonen hun liefde met bloemen, pralines of – waarom niet? – een zelfgeschreven liedje. Nedukadnezar had zo z’n eigen manier. Hij hoopte zijn vrouw te kunnen opbeuren met een bijzondere, hangende tuin.

Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data – Barbara De Munnynck & Isabelle Geeraerts 
Dit boek ziet er echt heerlijk aansprekend uit! Kleurrijk en fris, vol leuke en grappige illustraties! En de vele verhalen worden met een lekkere dosis humor verteld, wat mij heel erg aansprak en ik denk de jeugd (10+) ook zeker! Alles wordt echt heel erg leuk beschreven. Boeiende verhalen en anekdotes, en vervolgens leerzame weetjes.

Hij dacht aan de oude Graaf van Dorincourt, die in de grote, prachtige, sombere bibliotheek van zijn kasteel zat, gekweld door jicht en eenzaamheid, omringd door weelde en luxe, maar door niemand geliefd, omdat hij in zijn hele lange leven nooit van iemand anders dan van zichzelf had gehouden…

De kleine lord – Frances Hodgson Burnett 
Ik heb zó ontzettend zitten genieten van dit fijne verhaal. Echt van A tot Z in no time verslonden, eenmaal begonnen was er geen stoppen meer aan. (Deze vertaling van Imme Dros leest ook weer superfijn weg!)
Wat ben ik verliefd geworden op de kleine Lord Fauntleroy, dat prachtige, innemende kereltje. Wat een prachtige klassieker. Zo hartverwarmend… Ik heb er een nieuwe favoriet bij! 

Wekenlang had ik op Ha’penny Lane naar een aanwijzing gezocht, een teken dat de boekwinkel ooit echt had bestaan. Een schaduw, zoals op het tapijt als je de bank hebt verplaatst. Maar ik had niets gevonden.

De verborgen boekwinkel – Evie Woods 
Dit is echt een ontzettend meeslepend verhaal, met een heerlijk vleugje mysterie, magie en romantiek! Echt fantastisch, magisch mooi dit verhaal, aangrijpend ook, vooral richting einde. Ik heb er zó van zitten genieten! Jammer dat het boek alweer uit is…

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.