Creepy Bones: TikTok Terror – Michael Reefs (met Bloedjacht!)

De meters die ze bij zich hebben om de aanwezigheid van geesten te detecteren, maken plotseling overuren. Jason durft niet meer te ademen. Zou dit dan het moment zijn dat ze echt geesten gaan ontmoeten?

KORTE INHOUD 
“Jason maakt met zijn drie vrienden TikTok-filmpjes waarin ze op zoek gaan naar geesten op verlaten locaties. Ze nemen daarbij challenges aan van kijkers. Hun leven verandert voorgoed wanneer ze worden uitgedaagd om te overnachten in de kliniek Sanatorim du Basil, midden in de Ardennen.

Er is geen weg terug als één van de vrienden verdwijnt…

Welk geheim huist in het verlaten gebouw?

En komen ze levend de nacht door?”

Jason kijkt weer naar de comments. Ook andere kijkers merken een man in het zwart gekleed op. Waar hebben ze het over?
Dan valt zijn blik op het scherm van hun live-opname, en zijn adem stokt in zijn keel.

MIJN MENING 
Ik ben gek op de avontuurlijke jeugdboeken van Michael Reefs! Met dit eerste boek in de nieuwe horror-reeks van Uitgeverij Billy Bones, Creepy Bones, schrijft hij een griezelig verhaal voor een iets ouder publiek (ongeveer 12+).

Jason heeft met zijn beste vrienden Maeve, Nola en Nathan een TikTok-kanaal: UrbanPhantomExplorers. Ze gaan in verlaten gebouwen op zoek naar geesten en nemen challenges aan van kijkers. Die kijkers hebben hun volgende locatie gekozen: het al jaren verwaarloosde Sanatorium du Basil in de Belgische Ardennen. Daar zullen de vrienden een nacht doorbrengen en live verslag doen van hun ervaringen. Zouden ze op deze onwijs griezelige plek dan eindelijk écht geesten gaan tegenkomen? En moeten ze dat eigenlijk wel willen?
Het wordt al gauw duidelijk dat er duistere geheimen in het Sanatorium huizen…

Jason hoopt vurig dat ze een logische verklaring voor alles kunnen vinden, want daar staan ze als UrbanPhantomExplorers tenslotte om bekend. Maar hij betwijfelt of dat bij dit gebouw wel mogelijk is.

Dit boek ziet er om te beginnen al zó heerlijk griezelig uit! Fantastisch! Voor mij zeer aansprekend. En dan word je achterop ook nog gewaarschuwd: “Dit boek is echt eng!”
Wat een geweldig duister sfeertje zit er aan dit verhaal, van begin (’s nachts op een kerkhof bij een oud graf, waar ze de Legende van de Engel des Doods willen bewijzen) tot aan de állerlaatste zin… Eenmaal begonnen met lezen was er geen stoppen meer aan! Ik werd helemaal meegesleurd het duister in, haha, en kon niet stoppen tot ik wist hoe het zou aflopen voor de vrienden. Zouden ze die nacht in het creepy sanatorium overleven? Wat gaan ze daar allemaal tegenkomen? Is er een logische verklaring voor te bedenken? Komt er een eind goed al goed, of…?
Ik heb dit boek (ondanks waarschuwingen van andere lezers ) ’s avonds in bed gelezen en dat droeg wel bij aan de spanning hoor, pfff! Ik las het heerlijk in één ruk uit, maar ja, moest daarna nog in slaap zien te vallen… (het was geen rustige nacht!) Het is écht een heel erg spannend, eigenlijk gewoon súper creepy, verhaal! Ik heb er ontzettend van genoten en van A tot Z zitten griezelen. Ook dít kan Michael Reefs dus heel erg goed! Ik hoop dat hij nog meer delen mag schrijven in de Creepy Bones-reeks. Dit is in ieder geval een knallende en zeer veelbelovende start van de ‘horrortak’ van Billy Bones.

(Lees verder voor de speurtocht! )


BLOEDJACHT
Mijn recensie maakt onderdeel uit van de blogtour rondom TikTok Terror, waaraan een heuse speurtocht (Bloedjacht! ) vastzit. Je gaat op zoek bij de deelnemende bloggers/bookstagrammers naar letters, die je weer nodig hebt om een puzzel op te lossen op de website van Michael Reefs. Je maakt dan kans op een waanzinnig boekenpakket van Uitgeverij Billy Bones!
Op deze website vind je alle informatie & de linkjes naar andere deelnemers:
michaelreefs.nl


TikTok Terror 
ISBN 9789030509929 – Uitgeverij Billy Bones – 136 pagina’s – Verschenen: april 2024 – Leeftijd: 12+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.