Geestvelden – Elly Griffiths

‘Wel erg toevallig, hè?’ zegt Clough, door de mail scrollend. ‘Een Amerikaanse piloot die dood wordt aangetroffen naast zijn voorouderlijk huis.’
‘Precies,’ zegt Nelson terwijl hij zijn autosleutels pakt. ‘En ik geloof niet in toeval.’ 

KORTE INHOUD 
“Inspecteur Harry Nelson schakelt de hulp in van Ruth Galloway bij de vondst van een lijk in een oud gevechtsvliegtuig. Het blijkt Fred Blackstock te zijn, een lokale aristocraat die in de oorlog met zijn vliegtuig in zee zou zijn gestort. Het onderzoek wordt bemoeilijkt door een tv-ploeg die een film wil maken over de verlaten luchtmachtbasis van Norfolk. Deze heeft Chaz, een van de nazaten van de Blackstocks, deels omgebouwd tot varkensboerderij, waar zij varkens opeens menselijke botten vinden.”

‘De vraag is waar Freds lichaam de hele tijd verborgen is geweest,’ zegt hij nu. ‘En wie het zo’n fantastisch idee vond om hem in het vliegtuig te zetten.’ 

MIJN MENING 
Deel 7 alweer in de heerlijke Ruth Galloway-serie! En 8 en 9 komen er ook aan dit jaar, dus ik kan me alvast verheugen!

Een graafmachinebestuurder stuit bij zijn werkzaamheden op een Amerikaans vliegtuig uit WO II, mét de piloot er nog in… Inspecteur Harry Nelson is al gauw ter plaatse en haalt (forensisch) archeoloog Ruth Galloway erbij. Zij concludeert dat er iets niet klopt aan deze vondst qua mate van conservering van het lichaam vs. het vliegtuig, wel even oud, maar toch. Alsof iemand het lichaam later pas in dat vliegtuig heeft gezet…
Het lichaam blijkt van Fred Blackstock te zijn, een lid van de rijke familie die nog altijd een landhuis en grond bezit daar vlakbij. Maar hij zou tijdens WO II zijn neergestort in zee met zijn veel grotere gevechtsvliegtuig, waarin hij staartschutter was. Hoe komt hij dan in dit vliegtuig en met een gat in zijn hoofd? En waar is zijn lichaam al die jaren geweest?
Het onderzoek naar het verleden van de wat vreemde familie Blackstock roept alleen maar meer vragen op. Zeker als er in de varkensboerderij van Chaz Blackstock (een verlaten WO II luchtbasis, een van de ‘geestvelden’ van Norfolk) nog meer botten gevonden worden…

Ook bij dit deel moest ik even inkomen voor het verhaal me echt goed te pakken had, ik merk als ik wat minder concentratie heb door ziekte ofzo dat er toch wel erg veel gebeurt en erg veel wisselingen in perspectief zijn. Maar gelukkig was het daarna ook gewoon weer als vanouds genieten van het heerlijk spannende en meeslepende verhaal!
Wat is er gaande binnen die Blackstock familie? Wat voor geheimen en mysteries zijn er op te lossen? Welke leugens moeten ontrafeld worden? Hóé zit het allemaal? Heerlijk!
En naast de zaak van het lichaam uit het verleden en de botten uit het heden zijn er zoals altijd de persoonlijke problemen van Ruth Galloway en Harry Nelson, de complexe relatie… Kan Ruth haar hart aan een ander geven? Een oude bekende die weer komt opdagen voor tv-opnames? En wat is het geheim van Harry’s vrouw Michelle? Smullen!
Ik hou van deze personages en heb nog lang geen genoeg van ze! In het volgende deel graag wel weer wat meer Cathbad de druïde, daar geniet ik ook altijd zo van!
Gelukkig werd ik na even inkomen toch weer helemaal gegrepen door het steeds spannender wordende, onwijs boeiende verhaal. Het blijft een hele fijne serie met een voor mij ideale combi van politiewerk, archeologie en persoonlijke sores. Op naar deel 8!

Dat zijn te veel ontdekkingen waarbij de familie Blackstock betrokken is, te veel mysteries en te veel botten. Botten die op de verkeerde tijd op de verkeerde plek tevoorschijn komen.

Geestvelden 
ISBN 9789026165276 – Uitgeverij De Fontein – 320 pagina’s – Verschenen: december 2023 – Vertaald door: Janet Limonard-Harkink – Deel 7 in de Ruth Galloway-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.