Drakenstorm 4: Drakenjagers – Alastair Chisholm

En daar verscheen haar draak, Vonker…
Vonker was hoekig en leek wel van blik gemaakt te zijn, met hier en daar een bruin roestvlekje. Soms vond Mira dat hij leek op een grote speelgoeddraak.

KORTE INHOUD 
“De Drakenzieners en hun draken zijn in groot gevaar. Prins Harald heeft de jacht geopend op iedereen die ook maar iets van draken afweet. Mira en haar draak Vonker waanden zich altijd veilig in De Drakenhal, waar zij in het diepste geheim trainen met de andere Drakenzieners. Maar alles wijst erop dat de Drakenjagers hen op het spoor zijn… Kunnen Mira en Vonker de draken en de Drakenzieners redden?”

Ze trokken de deuren van de grote hal achter zich dicht en lieten zich door de kronkelende gangen naar de uitgang voeren. Mira was dol op het bewegende doolhof. (…)
Na een paar minuten stonden ze in de gang van het kleine sjofele huisje dat de ingang van het Gildedomein verborgen hield.

MIJN MENING 
Wat zijn de kinderen (9 & 12) en ik gek op deze serie! Ieder deel tot nu toe voorgelezen aan ze en samen iedere avond zitten genieten.

Dit 4e deel leren we Mira en haar ‘metalen’ draak Vonker beter kennen.
Mira is gek op technische snufjes; het bewegende doolhof dat hun geheime Drakenzienersgildehal beschermt tegen indringers (alleen de Drakenzieners weten van het nog altijd bestaan van draken af en weten dat ze niet gevaarlijk zijn ), het enorme waterrad waarnaar ze op excursie gaan, het gehele (magische?) aandrijfmechanisme van alles in hun Gildehal onder de grond…
Als blijkt dat prins Harald de jacht heeft geopend op iedereen die iets met draken te maken heeft (‘Dood aan de drakon’) en íéder huis in Rivven een bezoek zal brengen én het doolhof kuren vertoont, is het de vraag of de Drakenzieners nog wel veilig zijn in de Drakenhal…
Kunnen Mira en Vonker een rol spelen in het beschermen van alles wat ze lief is?

Deze boeken lezen zó lekker voor, dat is echt een pluspunt en zeker niet bij ieder boek het geval (al kan ik er echt niet de vinger op leggen waar dat aan ligt!). Het verhaal is weer lekker pakkend en vlot. En al zouden sommige dingen best iets uitgebreider mogen, dat stoort eigenlijk helemaal niet. (En meer van die mooie illustraties zouden we ook heel leuk vinden!)
Ontzettend leuk om in ieder deel nieuwe hoofdpersonen te hebben, een andere Drakenziener en diens draak. Ieder kind heeft andere interesses en kwaliteiten (zoals in het echt leven) en iedere draak een andere speciale kracht, waar je pas laat in het verhaal achterkomt. Samen vinden ze hun weg in de groep, hun rol in het geheel. En daarnaast is er ook altijd een overkoepelende verhaallijn die weer een klein stukje verdergaat. De boze buitenwereld die bang is voor draken en ‘bange mensen doen rare dingen’. Zullen ze ooit kunnen aantonen dat draken helemaal niet gevaarlijk zijn?
Mooi, die hechte band tussen Drakenziener en draak. En onwijs leuk en boeiend, de ontwikkelingen die ze doormaken, de avonturen die ze samen beleven, het samenwerken ook met de andere kinderen en hun draken, het bijzondere leven daar in die Drakenzienersgildehal…
Wij hebben weer genoten van dit drakenavontuur en verheugen ons enorm op het 5e deel, waarin we weer andere personages beter leren kennen! Kai & Redder en Erin & Moker nog te gaan i.i.g. en we zagen dat er in het Engels al 8 delen zijn, dus we kunnen hopelijk nog even door! #moreplease

‘Het water komt,’ schreeuwde Mira. ‘We moeten hier weg!’

Drakenjagers 
ISBN 9789025885731 – Uitgeverij Leopold – 96 pagina’s – Verschenen: november 2023 – Vertaald door: Laurent Corneille – Illustraties: Daniëlle Futselaar – Deel 4 in de Drakenstorm-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.